Mirka Halmi Luberdová - Keď milujem, dávam to najavo kedykoľvek

O kariére modelky snívala nejedna z nás. Kráčať po svetových mólach za nemého úžasu a obdivu publika. Cestovať a vychutnávať si špičkovú starostlivosť o svoj vzhľad. Aký je svet modelingu v skutočnosti? Prestíž a svetlá reflektorov či únava a permanentný stres? Pikošky zo sveta lákavého modelingu špeciálne pre Beauty&Woman prezradila profesionálna modelka, moderátorka, spisovateľka a starostlivá mamička Mirka Halmi Luberdová (29). Čím by bola, keby neprerazila v modelingu? Čítajte a dozviete sa omnoho viac! Viac nájdete na strane 38 a 39 v časopise Beauty&Woman, ktorý je už v predaji.

 

Vysnívali ste si kariéru modelky?Kým ste sa chceli stať v detskom veku?

Snívala som o tom, že budem záchranárka so psom. Vždy som chcela pomáhať ľuďom. Ako malá som si priala zúčastniť sa na súťaži Miss a byť považovaná za peknú. Prežila som si však aj bacuľaté obdobie a najmä v puberte mi to dali rovesníci poriadne pocítiť. No nikdy som nerozmýšľala nad tým, že práve modeling bude práca, ktorou by som sa živila.

 

Aký je svet modelingu vašimi očami? Čo vám dal a čo odoprel?


Je to výborná škola života, ktorá ma donútila rýchlejšie dospieť. Pre naivitu v tomto svete nezostáva miesto. Inak na ňu modelka doplatí. Veľkou devízou je silná povaha, ktorá vás ochráni, aby ste si veci nebrali príliš k srdcu. V tejto brandži je prirodzená ostrá kritika. Nechvália vás za to, prečo a aká ste úžasná, vytknú vám, hoci subjektívne, každú nedokonalosť. Ja som nebola natoľko odolná a na pár rokov som si nechala vziať triezvy úsudok na svoj vzhľad. A tiež na to, čo je v živote skutočne dôležité. Napriek všetkému to bola skvelá škola. Patrím totiž k ľuďom, ktorí sa neradi učia veci teoreticky v škole. To, čo potrebujem a chcem vedieť, skúšam priamo za pochodu.

 


Viac sa dočítate vo februárovom Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

 

 

Autor
Veronika Antoliková
Patrí do vydania