Zažite Taliansko na vlastnej koži!

Temperamentní, prívetiví ľudia, ľubozvučná reč, preslávená a súčasne veľmi zdravá kuchyňa, celoročné príjemné podnebie a nezabudnuteľná história, ktorou sa môže pochváliť len málo krajín sveta. Nemýlite sa. To je Taliansko, ktoré sa z hľadiska svojej atraktivity zaradilo medzi najobľúbenejšie európske destinácie. Od Severného Jadranu až na juh, vrátane malebných ostrovov ako sú Sicília a Sardínia ponúka pre dovolenkárov a hlavne rodiny s deťmi široké piesočnaté pláže s pozvoľným vstupom do mora. A samotné more, ktoré je snom každého turistu hlavne z vnútrozemia má nezabudnuteľné odtiene všetkých modrých farieb až po tyrkysovú. Kto raz zažil Taliansko s celou jeho neopakovateľnou atmosférou, určite si ho zamiluje a určite sa sem opäť vráti. 

 

 

Teraz vám ponúkame pár letných tipov do malebného Toskánska, fascinujúcej Kampánie, výnimočnej, panenskej Kalábrie a nedotknutej Sardínie. Zažiť Taliansko na vlastnej koži sa naozaj oplatí!

 


Sardínia

Sardínia sa môže pýšiť svojou nedotknutou prírodou, prekrásnymi plážami a nádherným azúrovým morom. Aj preto jej hovoria Karibik Stredomoria. Ostrov patrí k najstaršie osídleným častiam Európy. Romantici zase ocenia malebné zátoky s azúrovým morom a bielym pieskom, ale aj okúzľujúce mestečká na večerné prechádzky a vzduch nasýtený vôňou pínií. Je to najluxusnejšia destinácia Európy, vyhľadávaná svetovými celebritami a umelcami, ktorých môžete stretnúť hlavne v mestečku Porto Cervo. Je to súčasne najdrahšia lokalita Sardínie s exkluzívnymi obchodmi, kde v prístave kotvia samé luxusné jachty. Určite si nenechajte ujsť výlet trajektom na Korziku a z letovísk na južnom pobreží návštevu hlavného mesta Cagliari.

 

Ruefa TIP Grande Baia Resort v letovisku preslávenom krásnou bielou plážou La Cinta


 

Toskánsko

Malebná časť Talianska, jedna z turisticky najatraktívnejších oblastí na nachádza v strednej časti Talianska na pobreží Tyrhénskeho mora. Obklopujú ho malé ostrovčeky a neďaleké známe ostrovy Korzika, Sardínia a Sicília. V tejto oblasti sa prelína minulosť s prítomnosťou, najmä vďaka umeniu a histórii. Toskánci sa môžu pochváliť, že majú skoro všetko to najlepšie – architektúru, umelecké zbierky, ale aj nádhernú krajinu, ponorenú do mierne ružových tónov. Jedinečné talianske čerstvé produkty pochádzajú z mnohých známych poľnohospodárskych usadlostí, ktoré obľubujú hlavne milovníci agroturistiky. V Toskánsku môžete podniknúť nezabudnuteľné výlety do Benátok, Florencie, San Marina, na Napoleonov ostrov Elba alebo do Pisy, k unikátnej katedrále so svetoznámou šikmou vežou.

 

Ruefa TIP Fattoria Belvedere priamo v srdci Toskánska


Kalábria

Najjužnejšia časť Apeninského polostrova, tzv. Perla Talianska, patrí vďaka panenskej prírode, priezračne čistému moru, či dlhým piesočnatým plážam, k výnimočným oblastiam Talianska. Láka predovšetkým dobrosrdečnosťou miestnych ľudí, nádhernou prírodnou scenériou s množstvom útesov, zálivov. Je plná farieb, vitality a vôní, ktoré symbolizuje svetoznáma kuchyňa. Jej krásu dotvárajú citrusové háje, vinice, stáročné olivovníky a z tyrkysového mora vystupujúce starobylé opevnenia. Nevynechajte ani návštevu historických mestečiek Tropea (vraj majú najlepšiu zmrzlinu na svete), Pizzo, prírodnej oblasti Capo Vaticano, sopečné Liparské ostrovy či Taorminu, vstupnú bránu na Sicíliu.

 

Ruefa TIP Aquis Rocca Nettuno Tropea – luxusný hotel pre náročných klientov priamo na pláži neďaleko Tropei


Kampánia

Je to fascinujúca oblasť, nachádzajúca sa na juhozápade Talianska. Kampánia patrí k najnavštevovanejším oblastiam aj zo strany slovenských turistov, najmä vďaka vyhľadávaným ostrovom Capri a Ischia. Capri, ležiaci v Tyrhénskom mori je pre svoju krásu a jedinečnosť miestom , kde sa schádza vyššia spoločnosť a umelci. Celá Kampánia ovplýva temperamentom a môžete tu vychutnávať tie najlepšie gurmánske špeciality, ako sú pizza, pasta, mozzarella, kvalitné talianske vína, limoncelo a olivový olej. V rámci výletov si nenechajte ujsť návštevu hlavného mesta Neapolu, vyhláseného ako kultúrne dedičstvo UNESCO. Zláka vás svojimi úzkymi uličkami, tajomnými kostolmi, katakombami a podzemnými jaskyňami, či nespočetnými možnosťmi nočného života a nákupov v značkových butikoch na Via Chiaia, tradičných malých obchodíkoch na Centro Storico alebo známych trhoch. Aj výlet na Capri či Ischiu, do Pompejí a chránenej prírodnej oblasti činnej sopky Vezuv patrí k nezabudnuteľným zážitkom. A k tomu grandiózna panoráma pobrežia s krištáľovo čistým morom.

 

Ruefa TIP Zlatý taliansky trojuholník – poznávačka s pobytom pri mori


 

Viac na www.ruefa.sk

mobil 0903 557 585

ruefa@ruefa.sk

 

 


Patrí do vydania