Pre deti len to najlepšie

Ak chcete urobiť svojmu dieťaťu radosť – kúpte mu hračku. Ak ho túžite rozveseliť – zoberte ho do zoologickej záhrady. Ale ak premýšľate, ako mu zabezpečiť budúcnosť naozaj hodnotným spôsobom, uzatvorte mu zmluvu o stavebnom sporení v Prvej stavebnej sporiteľni a začnite na ňu sporiť.

 

Odmala a zodpovedne

Detské stavebné sporenie Junior extra v PSS, a. s., je určené deťom a mladým ľuďom do 18 rokov. Zmluvu o stavebnom sporení za „juniora“ uzatvára niektorý z rodičov, resp. jeho zákonný zástupca. Ak to stihnete do troch mesiacov od jeho narodenia, ušetríte na poplatku. V PSS, a. s., máte takúto zmluvu v tarife Junior extra úplne zadarmo!

 

Výhodná ponuka

Prvá stavebná sporiteľňa zhodnocuje vklady stavebných sporiteľov spolu so štátnou prémiou garantovaným úrokom až 2 % ročne. Štátna prémia v tomto i budúcom roku predstavuje maximálne ročne 66,39 eur. Cieľom však nie je len sporiť a zhodnocovať vklady, ale predovšetkým získať stavebný úver. PSS, a. s., ich poskytuje svojim klientom po splnení podmienok a dosiahnutí dospelosti s nízkym úrokom, ktorý sa nezmení počas celej doby splácania. Ak rodič alebo už plnoleté dieťa potrebuje prostriedky na bývanie skôr, ako nadobudne nárok na stavebný úver, môže si vybrať z pestrej škály medziúverov.

 

Extra istota

Dôležitou súčasťou detského stavebného sporenia Junior extra je bezplatná Extra istota. Vďaka nej v prípade úmrtia zákonného zástupcu dieťaťa, ktorý je uvedený v zmluve o stavebnom sporení, PSS, a. s., pokračuje zaňho v sporení pravidelnými mesačnými vkladmi až do nasporenia polovice cieľovej sumy. Maximálne až do výšky 10-tisíc eur. A za poplatok môže k Extra istote pristúpiť aj druhý z rodičov. O tom, že sporenie Junior extra spojené s Extra istotou je u klientov Prvej stavebnej sporiteľne, a. s., naozaj obľúbené, svedčí skutočnosť, že zmluvy tohto typu predstavujú až pätinu zo všetkých zmlúv o stavebnom sporení uzatvorených v najväčšej stavebnej sporiteľni na Slovensku.

 

Úvery na mieru

„Dospeláci“, pozor, máme niečo aj pre vás! Prvá stavebná sporiteľňa zlacnila, zjednodušila a zrýchlila cestu k úverovým prostriedkom pre všetkých svojich súčasných sporiacich klientov starších ako 18 rokov. Reč je o úveroch na bývanie až do výšky 40-tisíc eur, ktoré nie je potrebné založiť nehnuteľnosťou. Vďaka tomu, že nemusíte vybavovať záložné právo, stavebné povolenie či dodatočné poistenie svojho bytu alebo rodinného domu, ušetríte čas aj peniaze. K úverovým prostriedkom sa dostanete skôr ako v minulosti a náklady na vybavenie úveru znížite o desiatky, ba až stovky eur.

 

Náš tip

Uzatvorte pre svoje dieťa zmluvu o stavebnom sporení v PSS, a. s., najlepšie bezprostredne po jeho narodení, a začnite na ňu sporiť. Na zabezpečenie približne 60-tisíc eur, ktoré by vašej ratolesti mali vystačiť na získanie prvého bývania, vám postačí nasporiť štvrtinu z tejto sumy. Zvyšok poskytne PSS, a. s., vášmu dieťaťu po dovŕšení dospelosti v podobe stavebného úveru s nízkym a nemenným úrokom bez zabezpečenia nehnuteľnosťou či dokladovania výšky príjmu.

 

 

Patrí do vydania