Zbaľte si ten pravý... alebo všetky tri

Rodinná letná dovolenka je už v plnom prúde a kvalitne a prehľadne pobaliť batožinu a na nič nezabudnúť vám pomôže aj kúpa správnych kufrov. Vybrať si z dnešnej širokej ponuky nie je vôbec ľahké. Poradíme vám, ako sa zorientovať.

 

Kvalitný a štýlový palubný / kabínový kufor

Tento typ kufra je základ dobrej výbavy a využijete ho neobmedzene. Jeho výhoda spočíva v malých rozmeroch, vďaka ktorým je povolené vziať si ho so sebou na palubu lietadla. Voľte moderné odľahčené materiály. Môžete si dovoliť aj látkovú verziu, keďže svoj kufor budete mať stále pri sebe. A aká farba je najvhodnejšia? Čiernou, prípadne inou tmavou farbou samozrejme nič nepokazíte, no v prípade, že sa chystáte na dovolenku a nie pracovnú cestu, môžete pokojne siahnuť po odvážnejších vzoroch a farbách. Dôležitým kritériom pri voľbe palubného kufra je jeho váha, pretože vaša príručná batožina môže vážiť maximálne 8 kg, pri charterových letoch je to iba 5 kg. Hitom letnej sezóny je nová módna kolekcia Samsonite – Panayio, ktorá posúva hranice ľahkosti a štýlu. Použitý patent „stanová konštrukcia“ umožňuje vytvárať skutočne inovatívne tvary a zároveň redukuje zraniteľnejšie časti použitím menšieho počtu šitia v rohoch. Nový spôsob otvárania, praktické funkcie ako TSA číselný zámok a kolesá Space Booster prinášajú menej starostí pri cestovaní a väčší priestor pre vašu batožinu.

 

Praktický kufor strednej veľkosti

Zatiaľ, čo na predĺženom víkende si pohodlne vystačíte s kabínkovou veľkosťou, už na klasickej týždňovej dovolenke oceníte väčší kufor. Ako si teda vybrať taký, ktorý bude spĺňať nároky na funkčnosť, pohodlie a štýl v jednom? V prvom rade si treba uvedomiť, že stredný typ kufra nepocestuje s vami na palube lietadla, ale svoje si „vytrpí“ v batožinovom priestore a najmä cestou doň a z neho. Preto by alfou a omegou väčšieho kufra mala byť jeho kvalita. Voľte pružný a pevný odľahčený materiál, aby ste nemuseli doplácať za kilá navyše. Nová kolekcia Samsonite – Essensis je ukážkou vynikajúcej rovnováhy medzi eleganciou a praktickosťou. Jemný vzor inšpirovaný kvetom života v kombinácii s high-tech materiálom Makrolon a decentnou farbou dodáva týmto kufrom ženský dotyk.

 

Veľký kufor na dlhé cesty

Či už sa chystáte na študijný pobyt, pracovnú stáž alebo len veľké nákupy, najlepším spoločníkom na cestách sa pre vás stane priestranný kufor. Podobne ako pri stredných veľkostiach na prvom mieste je jeho kvalita. Odolné musia byť predovšetkým rukoväte a úchyty, s ktorými bude manipulovať pracovník na letisku. Vyššia hmotnosť môže mať za následok tvrdé „pristátia“, preto voľte materiál odolný proti trhaniu, pukaniu a v neposlednom rade aj proti oderom. Pri preprave oceníte systém štyroch koliesok, ktoré celú váhu kufra spoľahlivo znesú. Ikonou súčasnosti je kolekcia kufrov Firelite by Samsonite z prevratného materiálu Curve vyrobeného v Nemecku, ktorá posunula hranice sveta cestovných batožín. Kufre sú vodoodolné s PU ochranou zipsov, samozrejmosťou je trojmiestny číselný TSA zámok pre bezpečné cesty do Spojených štátov. Ideálne je mať doma všetky tri veľkosti kvalitných kufrov Samsonite, ktoré môžu byť nielen praktickým, ale aj módnym doplnkom cestovnej výbavy žien, cestovateliek, ktorým záleží na dokonalých štýlových kufroch počas pobytu na letiskách.

 

Kompletnú ponuku kufrov Samsonite nájdete na www.samdex.sk

 

Výhodná zľava

Pri akomkoľvek nákupe (perá, kufre, zľavnený tovar...)prostredníctvom www.samdex.sk získavajú čitatelia Beauty&Woman 10% zľavu pri zadaní kódu beautywoman07082013 Zľava platí počas leta 2013 (júl, august).

 

 

Autor
Daniela Drábová
Patrí do vydania