Baklažán - Fialová bomba zdravia

Baklažán nie je v našej slovenskej kuchyni veľmi využívaná potravina. Na základe toho, čo o ňom dokazujú výsledky výskumov, je to dosť veľká škoda. Ide totižto o veľmi zdravú potravinu, ktorá dodá telu nielen mnoho vitamínov a minerálov, ale zabojuje proti rakovine či nadbytočným kilečkám. Skúste, je aj chutný.

Baklažán sa zaraďuje do skupiny tzv. funkčných potravín. Ide o potraviny, ktoré v porovnaní s inými bežnými potravinami obsahujú zvýšené množstvo tých zložiek, ktoré majú dokázateľne významný prínos pre naše zdravie alebo znižujú riziko výskytu niektorých ochorení. Baklažán má vďaka svojmu skvelému zloženiu medzi týmito potravinami právom svoje čestné miesto a jeho zaradenie do nášho jedálneho lístka je podľa odborníkov rozhodne dobrý nápad.

 

Viac sa dočítate vo februárovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

 

Autor
Lucia Tansele
Patrí do vydania