Brian Atwood a jeho topánky pre popolušku

Podpätky majú neuveriteľnú schopnosť dodať žene poriadnu dávku sebavedomia a sexappealu. Tie od Briana Atwooda sú však zároveň aj umeleckým skvostom. Návrhár, ktorého telefónne číslo schováva v zozname množstvo hollywoodskych celebrít, nedávno zavítal aj do Bratislavy. Poďme sa teda spolu pozrieť na to, ako vyzerala cesta za slávou jedného z najvyhľadávanejších módnych návrhárov súčasnosti a prečo jeho jesennú kampaň neuvidíte na žiadnom z newyorských taxíkov.

Zamilovaný do maminho šatníka

Brian tvrdí, že jeho láska k móde, oblečeniu a hriešne vysokým lodičkám sa začala už vo veľmi skorom veku. Fascinovaný nádhernou kolekciou oblečenia vlastnej mamy sa mladý Brian rozhodol, že chce byť raz súčasťou sveta plného kreativity a krásnych vecí. Počas detstva na predmestí Chicaga tak tmavovlasý chlapec intenzívne sníval o prehliadkových mólach a dizajne. Štýlová mama nadanie svojho syna vycítila veľmi skoro a Briana podporila v jeho voľbe štúdia umenia a architektúry na chicagskej Southern Illinois University. A hoci cesta z Chicaga na Európske prehliadkové móla nie je najkratšia, Brian ju absolvoval priam kozmickou rýchlosťou.

New York, New York

Počas štúdií v Chicagu si Brian uvedomil, že centrum módneho diania nie je v Chicagu, a ak chce žiť svoj pravý americký sen, musí sa čím skôr presťahovať do mekky módy, New Yorku. Mladík sa tak prihlásil na známu univerzitu New York Institute of Technology, kde bol bez váhania prijatý na odbor módneho dizajnu. Po skončení štúdií však mladý Atwood dostal celkom inú módnu ponuku.

 

Viac sa dočítate vo februárovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

 

 

Autor
Nina Gašparíková
Patrí do vydania