Grandhotel Praha**** vám ponúka neopakovateľný pobyt

Najdôležitejším posolstvom v Grandhoteli Praha**** je poskytnúť každému klientovi neopakovateľný pobyt, ktorý nekladie požiadavkám hranice. Komfort hotela situovaného uprostred impozantnej a pritom stále panenskej scenérie Vysokých Tatier už viac ako 100 rokov spája tradíciu prepychovej minulosti s vyjadrením súčasného životného štýlu. Grandhotel Praha aj naďalej, o celé storočie neskôr, symbolizuje excelentnosť v umení uspokojiť aj tie najvyššie očakávania svojich náročných klientov.

Vysoké Tatry s tou najlepšou klímou

Vysoké Tatry boli odpradávna vyhľadávaným miestom nielen pre dovolenku, turistiku a zimné športy, ale predovšetkým pre ich liečivé účinky. Tatry sa stali pojmom najmä v spojitosti s klimatickými kúpeľmi a blahodarné pôsobenie čistého tatranského vzduchu s nádychom ihličnanov využívali ľudia už v 19. storočí. Rozvoju turistiky bránila kedysi malá prístupnosť do oblasti Vysokých Tatier. No, keď sa rozvinula sieť chodníkov a možnosti prístupu do oblasti, výrazne stúpol počet turistov. Kým návštevnosť v 40-tych rokoch minulého storočia bola 20 tisíc návštevníkoch, už v osemdesiatych rokoch to boli 4 milióny. Vysoké Tatry patria k najvýznamnejším klimatickým kúpeľom v karpatskom oblúku. Ako klimatické kúpele vysokohorského charakteru majú ideálnu južnú polohu uprostred ihličnatých lesov, od severu ich chráni veľkolepý horský masív. Preto aj súčasné moderné wellness hotely sú umiestnené v prostredí s čistým ovzduším s prevahou ľahkých negatívnych iónov, čo pozitívne vplýva na chronické ochorenia dýchacieho systému. Vysokohorské prostredie je zároveň ideálne na lyžovanie, turistiku a načerpanie nových síl.

Noblesná hotelová legenda

V roku 1905 bol v Tatranskej Lomnici postavený Grandhotel Praha, ktorý do dnešnej doby stelesňuje noblesnú legendu medzi tatranskými hotelmi. Hotel prešiel v zime 2011 výraznými zmenami, ktoré mu dodávajú punc novodobého luxusu a prinášajú novú éru kúpeľov späť do Tatier. Grandhotel Praha je situovaný v Tatranskej Lomnici na úpätí Lomnického štítu vo výške 908 m n. m. Nachádza sa 20 minút autom od popradského letiska a 600 m od najbližšieho lyžiarskeho strediska v Tatranskej Lomnici. Od veľkého otvorenia v roku 1905 sa do hotelových kníh zapísalo mnoho významných osobností. Patrili medzi nich štátnici, politici, podnikatelia, umelci a športovci – hostia, ktorí prispeli k prestíži hotela. Neopomenuteľným hosťom z oblasti športu bola Sonja Henie, prvá olympijská víťazka v krasokorčuľovaní, ktorá bývala v hoteli v roku 1936. Okrem nej bol v Grandhoteli ubytovaný aj prezident Masaryk, hudobný skladateľ Béla Bártok, Eduard Beneš či spisovateľ Karol Čapek, ktorý vo svojich listoch Oľge Scheinpflugovej opísal atmosféru hotela – „Je to tu luxusné...“. V prvý júlový víkend 2012 nás navštívila hviezda svetového formátu Jean Claude Van Damme.

Spĺňa najvyššie očakávania náročných klientov

Najdôležitejším posolstvom v Grandhoteli Praha**** je poskytnúť každému klientovi neopakovateľný pobyt, ktorý nekladie požiadavkám hranice. Komfort hotela situovaného uprostred impozantnej a pritom stále panenskej scenérie Vysokých Tatier už viac ako 100 rokov spája tradíciu prepychovej minulosti s vyjadrením súčasného životného štýlu. Grandhotel Praha aj naďalej, o celé storočie neskôr, symbolizuje excelentnosť v umení uspokojiť aj tie najvyššie očakávania svojich náročných klientov. Štvorhviezdičkový hotel ponúka 106 izieb, 19 apartmánov a 6 konferenčné miestnosti. Je oslavou štýlu, kulinárstva a elegancie evokujúcej hýčkavý luxus. Je potrebné zdôrazniť, že niektoré izby a aprtmány prešli v roku 2012 rekonštrukciou a premenili sa na štýlové a luxusné oázy relaxu. Hotelové služby zahŕňajú parkovisko i skibus v Tatranskej Lomnici, internet, limousine servis, taxi, pôžičovňu lyží, bicyklov a korčulí, ako aj ubytovanie pre domácich miláčikov.

Šperkom je Grand Mountain Spa

Najkrajším šperkom tohto hoteliérskeho klenotu je nové wellness centrum s názvom Grand Mountain Spa, ktoré bolo podobne ako izby rekonštruované v roku 2012. Práve tradičné miestne kúpeľníctvo spolu s liečivými účinkami tatranskej prírody boli hlavnou inšpiráciou filozofie nového spa, kde sa čaro okamžiku snúbi s pôvabom hôr. Koncept spa je založený na zdravotných benefitoch ihličnanov ako borovica či kosodrevina, horských byliniek, sladučkých lesných plodov a medu, ale aj podzemných darov ako soľ či drahé kamene. Základnou liečebnou metódou je klimatoterapia. Jej základnou zložkou je pobyt klientov na čerstvom vzduchu doplnený liečebnou rehabilitáciou, ktoré ponúkajú prestížne wellness pobyty orientované na obnovu zdravia.

Exkluzívne ozdravovacie balíčky

Grand Mountain SPA pripravil pre svojich klientov dva špeciálne ozdravovacie balíčky s názvom Zdravie a Krása, ktorých základným cieľom je zlepšenie telesnej a duševnej kondície a prinavrátenie pokoja a krásy každému z nás pri dnešnom uponáhľanom a hektickom životnom štýle. Oba balíčky sú ponúkané Grand hotelom Praha ako doplnková služba pre všetkých ubytovaných hostí. Terapie sú navrhnuté tak, aby využívali v čo najväčšej možnej miere pozitívne účinky tatranskej prírody, pričom všetky procedúry sú vykonávané vyškolenými fyzioterapeuti s dlhoročnými skúsenosťami, ktorí prispôsobia jednotlivé procedúry individuálne zdravotnému stavu a potrebám každého klienta už počas prvej konzultácie. Samozrejmosťou je každodenná kontrola krvného tlaku, pulzu a sledovanie telesnej váhy. Nápoje a liečivé čaje, ktoré majú napomôcť k načerpaniu nových životných energií, tvoria súčasť terapie. Účinky alchemiky lekárskej, použité v masážnych olejoch pocítite v podobe uvoľnenia a relaxu spolu s fotto-terapiou a elektroterapiou. Vykonávané indivi­duálne cvičenia zamerané na školu chrbta, posturálny stabilizačný systém, a strečing, odlišuje SPA koncept od iných. Ak by ste hľadali relax v pohode skrášlenia, môžete sa zveriť týmu, ktorý sa postará o anticelulitídne terapie orientované na problémové partie a liftingové ošetrenia tváre, krku a dekoltu s výťažkami harmančeka a rodochrozitu. Pri zrelej pleti sa aplikujú masky a prípravky s obsahom botoxu a špeciálneho borovicového extraktu, ktorý je považovaný za najväčší antioxidant na svete.

Golfový hotel

Zmyslom relaxačného wellness pobytu však nie je iba pasívny odpočinok. Aj aktívni športovci si tu prídu na svoje. Tatranská Lomnica je mekka aktívneho oddychu a športov od turistiky, lyžovania cez adrenalínové lezenie až po golf. Len päť minút od hotela sa nachádza najväčšie golfové ihrisko na slovensku. Grandhotel Praha a golfový rezort Black Stork hráčom ponúkajú hru v krásnom prostredí na 27 jamkách s kompletným zázemím - 3 možné kombinácie 18 jamkových ihrísk (International Course, Panorama Course a Village Course). Tiež sú pripravené tréningové plochy – driving range, chipping green, putting green a 3 PAR akadémia.

 

Kontakt: Grandhotel Praha - Tatranská Lomnica 8, 059 60 Vysoké Tatry, Slovakia

Recepcia: tel.: +421 52 44 67 941-2, fax: +421 52 44 67 891,

e-mail: info@ghpraha.sk, www.ghpraha.sk

 

Patrí do vydania