Topánkové kráľovstvo Jimmy Choo

Odpradávna sa hovorí, že za úspechom muža stojí vždy žena. Inak to nie je ani v prípade jednej z najobľúbenejších značiek topánok Jimmy Choo. Keby nebolo vynaliezavej Tamary Mellonovej, dnes by sme s úžasom nesnívali o krásnom páre elegantných lodičiek luxusnej britskej značky. O tom, ako Tamara objavila Jimmyho a priviedla tak na svet ikonickú značku topánok, ktoré vlastnia ženy po celom svete, sa cez nasledujúce riadky pozrieme zblízka.

 

Talentovaný chlapec z Malajzie

Jimmy Choo sa narodil v Pekingu v Malajzii s priezviskom Chow. Nedbalá chyba matrikára, ktorý dvojité w na konci jeho mena zamenil za o, môže za vznik umeleckého mena jedného z najznámejších návrhárov topánok súčasnosti. Choo bol nesmierne talentovaný mladý chlapec, ktorého topánky fascinovali už od útleho detstva. Dokonca sa hovorí, že svoju prvú topánku navrhol už v jedenástich rokoch. Jeho talent postrehla aj jeho rodina a tak mladého Jimmyho poslali na štúdiá do Veľkej Británie. V roku 1983 Choo ukončil Cordwainers Technical College v britskom Hackney ako jeden z najtalentovanejších učňov vôbec. Po škole nasledovala tvrdá práca v skromných podmienkach, keď celé dni šil topánky. Jeho osudové stretnutie s Tamarou Mellonovou totiž malo prísť až o dlhých 16 rokov neskôr.

Prominentná patrónka

Na to, aby uživil svoj sen, musel mladý Choo pracovať ako čašník a po nociach umývať dlážky v londýnskej továrni na topánky. Neskôr si lacno prenajal miestnosť v budove starej nemocnice, kde pracoval na svojom sne o dokonalých topánkach. Jeho talent neostal nepovšimnutý a v roku 1988 ho vypátrali štylistky z Vogue. Tie boli Jimmyho topánkami také nadšené, že sa im v roku 1988 podarilo presadiť, aby mladý návrhár dostal 8-stránkový editoriál v britskom vydaní prestížneho módneho časopisu. Tam si jeho nádherné topánky všimla aj princezná Diana, ktorá sa stala jeho neoficiálnou patrónkou a stálou klientkou. Editoriál vo Vogue však Jimmyho spojil s ešte jednou dôležitou ženou. Módnou redaktorkou pre doplnky Tamarou Mellonovou.

Viac sa dočítate v septembrovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Patrí do vydania