Renault Mégane Coupé Cabriolet Floride a Clio Sport Angel & Daemond

Floride alebo – ak sa vám viac páči – Florida je meno exkluzívnej limitovanej edície elegantného francúzskeho Coupé-Cabriolet. Od štandardnej verzie ho jednoznačne odlišuje slonovinovo pastelový lak karosérie a sedemnásťpalcové disky kolies rovnako v slonovinovej farbe. Príťažlivá karoséria obsahujúca všetky charakterové črty a znaky aktuálneho modelového radu je zvýraznená obrovskou panoramatickou strechou, ktorá je s plochou takmer 1 m2 najväčšia presklená skladacia strecha v segmente.

Renault Mégane Coupé Cabriolet Floride

Interiér Floride je maximálne extravagantný, a ak jazdíte s otvorenou strechou, auto priťahuje pohľady ako magnet. Červeno-slonovinové obklady a kožené čalúnenie dopĺňajú chrómové prvky a nápis Floride na lesklej slonovinovej lište pred sedadlom spolujazdca. A čo by to bola za limitovaná verzia bez štítku Floride s vyrazeným poradovým číslom modelu v priestore vedľa manuálnej prevodovky...Strecha s plne elektro-hydraulickým pohonom sa ovláda tlačidlami na stredovej konzole a jej úplné rozloženie alebo zloženie trvá 21 sekúnd. Špeciálne čelné sklo minimalizuje turbulencie do takej miery, že aj pri štvorčlennom obsadení je možné jazdiť až do rýchlosti 90 km/h bez rušiacich aerodynamických a akustických turbulencií. Po nasadení zadného krytu prestáva rýchlosť absolútne limitovať komfort jazdy s otorenou strechou. Luxusná výbava Renault Mégane Coupé-Cabriolet Floride zahŕňa viacero technologických vychytávok prevzatých z luxusnejších segmentov.

 Renault Clio Sport Angel&Daemond

Na záver – ako to už býva zvykom aj vo filmoch – prichádza to najlepšie a ináč to nie je ani v prípade najšportovejšieho Clia súčasnosti. Renault Clio Sport sa na rok 2012 predviedol limitovanou verziou Angel&Daemond, ktorá je charakteristická exkluzívnymi matnými lakmi karosérie v sivom alebo červenom vyhotovení s emblémom anjelsko-diabolských krídel na zadnom stĺpiku karosérie pri zadných dverách batožinového priestoru. Renault Clio Sport Angel&Daemon sa od svojich menej zdatných súrodencov odlišuje viacerými detailmi. Predné rozšírené blatníky s mriežkami na odvádzanie horúceho vzduchu od výkonného motora, čierne sedemnásťpalcové disky kolies, cez ktoré jasno svietia červené brzdiče výkonného systému Brembo a dve rezonujúce koncovky výfukového potrubia osadené do imidžového zadného difúzora sú nezameniteľné znaky športového Clia.

Viac sa dočítate v čísle júl - august Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Autor
Oliver Dráb
Patrí do vydania