ETRO - Rodinná firma s tradíciou

Inšpirovaný históriou, nádhernými materiálmi a vzormi založil v roku 1968 Talian Gimmo Etrov dnes už nesmierne prosperujúcu firmu. Značka, ktorú na Slovensku zatiaľ nájdete vari len na jednom mieste, je vo svete synonymom luxusu a nadčasovej kvality. Ak túžite po košeli, šatách či blúzke, ktoré na prvý pohľad zaujmú dnes a aj o ďalších päť rokov, kúpte si kúsok od Etra. Ako vznikala rodinná firma, ktorú aj roky od jej vzniku vedú Gimmovi priami potomkovia, prezradia nasledujúce riadky.

Láska k cestovaniu

Zakladateľ dnes už ikonickej značky Gimmo Etro bol vždy veľkým nadšencom cestovania a štúdia talianskych dejín. Obdiv k luxusným materiálom, nádherným vzorom a potlačiam ho inšpiroval k založeniu vlastnej firmy. Tak koncom 60. rokov vznikla talianska rodinná firma nesúca jeho rodinné meno, ktorá sa špecializovala na produkciu materiálov a látok. Práve Gimmova fascinácia materiálmi a ich štruktúrou mala od začiatku vplyv na produkciu látok firmy Etro. Vlákna, ktoré dizajnérsky dom od začiatku používal, boli tie najlepšie. Dodnes sú materiály, ktoré u Etra nájdete, hlavne prvotriedny hodváb, kašmír a prírodná bavlna, vždy najvyššej kvality. Vysoko špeciálna výroba, ktorú Gimmo zaviedol, má dnes v Taliansku i vo svete svoje meno. Značka Etro okrem vlastnej produkcie dodáva látky aj veľkým dizajnérskym domom a návrhárom haute couture ako Marc Jacobs, Emanuel Ungaro a Valentino. Prvotriedne materiály, ktorých produkciu Gimmo Etro koncom 20. storočia zaviedol, však nie sú jedinou poznávacou značkou talianskeho dizajnérskeho domu.

Charakteristický paisley

Pri jednej zo svojich cestovateľských návštev Indie objavil Gimmolo vzor, ktorý mu neprestajne vŕtal v hlave. Bol to dnes už známy paisley, bohatý kvetinový vzor tvarovaný do špičky. Gimmo svoje nadšenie nakoniec v roku 1981 preniesol aj do výroby a z paisley tak spravil charakteristický prvok dizajnérskeho domu Etro. Vzor sa stal okamžite hitom a Etro začal okrem oblečenia vyrábať v priebehu niekoľkých rokov aj tašky, kufre či domáce doplnky, ako prikrývky, lampy či obrazové rámy. Všetko, čo obsahuje populárny paisley, sa nesmierne dobre predáva a tak sa Gimmo v roku 1988 rozhodol pre ďalší razantný krok. Svetu predstavil prvú prét-a-porter kolekciu z autorskej dielne Etro.

Viac sa dočítate v čísle júl - august Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Patrí do vydania