Pohyb vám bude opäť prinášať radosť

Na jar, keď sa prebúdza príroda, zvyšuje sa aj aktivita a pohyb každého z nás. Toto ročné obdobie nás priam láka opustiť príbytky a tráviť čo najviac času vonku. Znovu sú plné záhrady ľudí a podobne je to aj na turistických chodníčkoch či cyklistických trasách. Aj keď sa snažíme dodržiavať zdravý životný štýl, hlavne s pribúdajúcim vekom nás môže prekvapiť niečo, s čím sme nepočítali – zhoršená mobilita či bolesť. Predchádzať tomuto stavu pomáha nový originálny preparát spoločnosti Walmark ArthroStop® Lady určený na starostlivosť o kĺby a kosti, navrhnutý špeciálne pre potreby žien nad 40 rokov.

Vyvinutý pre požiadavky ženského organizmu

ArthroStop® Lady zohľadňuje požiadavky ženského organizmu. Obsahuje špecifické účinné látky na výživu a udržanie zdravia kĺbovej chrupky a súčasne aj udržanie riadnej a pevnej stavby kostí. Glukózamín sulfát mimoriadnej farmaceutickej kvality je základnou stavebnou zložkou kĺbovej chrupky a iných spojivových tkanív – kostí, väzív a šliach. Je potrebný na ich správnu stavbu, zachovanie pružnosti, pevnosti a pohyblivosti kĺbov. Má dôležitú úlohu v spojivových tkanivách, ktoré sa nachádzajú v kĺboch a svaloch. Preparát ArthroStop® Lady je navyše obohatený o zložku OsteoComplex – komplex látok dôležitých pre stavbu a štruktúru kostí, ktorý tvoria vápnik, vitamín D a vitamín K. ArthroStop® Lady účinne pôsobí vo všetkých kĺboch (kolenných, bedrových, rúk a chrbtice) a súčasne aj vo všetkých kostiach ľudského tela. Látky obsiahnuté v tomto prípravku sa odporúčajú aj ženám v menopauze a po nej.

 

Ako sa účinne starať o kĺby a kosti?

Odborníci vo všeobecnosti odporúčajú tri dôležité spôsoby na udržanie správnej štruktúry a funkcie kostí: pravidelný primeraný pohyb, dostatočný prísun vápnika, vitamínu D a K a zdravý životný štýl. O kosti sa treba starať po celý život. Každá kosť v našom tele sa neustále obnovuje vďaka tzv. metabolizmu kostí. Ide o komplexný proces, v ktorom sa opotrebované časti kostí nahrádzajú novými zložkami. Je dôležité, aby tento obnovovací proces bol v rovnováhe. Moderné poznatky o výžive kĺbov preukázali veľmi dobré výsledky s látkou glukózamín sulfát. Glukózamín sulfát je v súčasnosti uprednostňovaná forma glukózamínu. Kĺbové prípravky ArthroStop® obsahujú túto látku v optimálne vysokých denných dávkach. Glukózamín je aminosacharid, ktorý sa podieľa na zachovaní zdravej chrupky. Vápnik je dôležitý pre zdravie kostí, mineralizáciu zubov, reguláciu nervových vzruchov, kontrolu svalovej kontrakcie. Hlavnými zdrojmi vápnika sú mlieko a mliečne výrobky. Vitamín D je rozpustný v tukoch. V potravinách sa vyskytuje iba veľmi vzácne, získavať sa môže zo slnečného žiarenia. Podporuje vstrebávanie vápnika v črevách a zachovanie sérovej koncentrácie vápnika a fosfátu pre normálnu mineralizáciu kostí. Potrebný je aj na rast a obnovu kostí. Vitamín K je tiež rozpustný v tukoch a jeho prirodzenými zdrojmi sú špenát, kel, zelená fazuľa, špargľa, brokolica, horčica, hrášok a mrkva. Vitamín K prispieva k remineralizácii kostí.

 

Ako podporiť zdravie svojich kĺbov?

–  Udržujte dostatočný príjem tekutín (min. 2 litre tekutín denne).

–  Jedzte vyváženú stravu bohatú na vitamíny, minerály a stopové prvky.

–  Snažte sa udržať optimálnu telesnú hmotnosť.

–  Ak máte nadváhu alebo trpíte obezitou, pod lekárskym dozorom znížte svoju váhu.

–  Dodržujte vhodné pravidelné cvičenia (prechádzky, plávanie, cyklistika alebo jazda na rotopede).

–  Vyvarujte sa fajčenia a nadmerného požívania alkoholických nápojov.

–  Ak ste v období klimaktéria, konzultujte možnosti nahradenia nedostatku estrogénu s gynekológom.

 

Garancia farmaceutickej kvality

Kĺbová výživa pre ženy ArthroStop® Lady je vysokokvalitný produkt s garanciou farmaceutickej kvality GMP. Aby ste dosiahli optimálnu účinnosť, odporúčame užívať minimálne 2 – 3 mesiace a kúru niekoľkokrát ročne zopakovať. Maximálny efekt sa môže dosiahnuť pri dlhodobom užívaní.

 

Tento výživový doplnok žiadajte v lekárni. K dispozícii je vám tiež na bezplatnej infolinke  0800 191 191 a na www.arthrostop.sk

 

Patrí do vydania