Lucia Siposová - Ako si urobím, tak mám

Baví ju robiť „logicky nevysvetliteľné veci“. Napríklad jedného dňa sa zbalí a odíde na štyri roky do New Yorku. Pravdaže bez toho, aby vedela, kde bude bývať a čo tam bude robiť. Herečka, speváčka, spisovateľka a scenáristka v jednom, Lucia Siposová, hovorí, že sa nám to nezdá. Jej život je skutočne dobrodružný. Do bodky a do písmena.

Podľa vašich slov ste „absolútne netradičná vzorka obyvateľstva“. V čom?

Som dobrovoľne nezamestnaný umelec. Nijako zvlášť ma neovplyvňuje, kto tu vládne, napríklad... Z ničoho nemám žiadne výhody ani nevýhody. Ako si urobím, tak mám. A niekedy aj nemám. Keď ma dlhšie nikto herecky neobsadí, znervózniem. Ale zamestnať sa na plný úväzok, to nie je nič pre mňa. Voľnosť mi je prednejšia.

Od osemnástich rokov ste v podstate stále na cestách. Boli ste v Argentíne, v New Yorku, prednedávnom ste sa vrátili z Kostariky a už ste zasa jednou nohou v Alpách. Ste občas aj doma?

Všetci si myslia, že som stále niekde odcestovaná, ale od jari 2007 normálne žijem v Bratislave. Podnikám stále nejaké menšie výlety, ale ani jeden netrval dlhšie ako mesiac.

Trochu mi k vašej povahe nesedela informácia, že ste si len prednedávnom vzali hypotéku. Ešte ste to neoľutovali?

Keď som sa vrátila z USA, bola som presvedčená, že si v živote nevezmem hypotéku a do smrti si budem prenajímať byt, tak ako to mnohí robia vo svete. Vydržalo mi to pol roka. Potom som pochopila, že v prenajatom byte sa nikdy nebudem cítiť doma. Našla som si byt mojich snov a išla som do toho. Ani na sekundu som to neoľutovala. Je to záťaž, ale mám svoj prístav.

Viac sa dočítate v májovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Patrí do vydania