Samec – recenzia

Nikki (Ashton Kutcher) je typickým predstaviteľom veľkomestskej sexuality. Absolútne moderný, oblečený podľa najnovších trendov, vždy dokonale upravený sexuálny podvodník, ktorý uznáva iba vlastné pravidlá. ... Nedajte sa mýliť, Nikki nie je gigolo. On je iba podvodník, ktorý využíva sex na parazitovanie na najbohatších veľkomestských paničkách. Vďaka svojmu vzhľadu a dokonalej taktike si ľahko získava ich priazeň a môže si tak po ich boku vychutnávať život na vysokej nohe. Ženy mu poskytujú zadarmo bývanie, dávajú mu fantasticky drahé darčeky, umožňujú mu vstup na VIP party a, samozrejme, za to od neho požadujú veľa sexu, čo je Nikkiho hlavná zbraň. Ženy sa vďaka nemu cítia mladé, krásne a spokojné. Je to obojstranne užitočný vzťah.

Nikkiho posledná obeť je Samantha (Anne Heche), krásna právnička v strednom veku, ktorá mu dáva viac ako ktokoľvek predtým. Lenže Nikki stretne nádhernú čašníčku Heather (Margarita Levieva). Tá ho príde navštíviť k Samanthe domov, keď je pani domu mimo mesta. Heather podľahne kúzlu domu, ktorý pokladá za majetok Nikkiho, a začne s ním hrať rovnakú hru, akú on hráva s bohatými paničkami. Lenže keď sa Samantha vráti domov, zistí, že jej bol Nikki neverný, a vyhodí ho na ulicu. A tak sa Nikki vydá za svojím srdcom a snaží sa získať Heather. Lenže dokáže žiť prvýkrát v živote na vlastnú päsť? ...“

(Oficiálny text distribútora, zdroj: csfd.cz)

V nemeckom jazyku existuje slovko der Dreck. Zväčša sa používa expresívne a skoro vždy iba v skrátenom neformálnom tvare, t. j. bez člena, proste tak... Dreck!... Nie často si naň spomeniem, no počas sledovania filmu Samec som naň myslel permanentne a najmä jeho zásluhou som dokázal sledoval film až do úplného konca... Slovo Dreck bolo pre mňa mantrou... Najprv ako pašjanti (v myšlienkach), potom ako nadhjama (potichu) a nakoniec ako vaikhari (jasne nahlas). Po určitom čase som však predsa len našiel ešte jedného spasiteľa. Bol ním John Schlesinger a jeho film Polnočný kovboj (Midnight Cowboy) z roku 1969.

Viac sa dočítate vo februárovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Patrí do vydania