Krištáľové krídla majú svojich majiteľov

Jubilejný 15. ročník prezentácie osobností našej krajiny, Krištáľové krídlo, pozná svojich svojich laureátov. Prestížne ocenenia boli v nedeľu (15. 1. 2012) odovzdané počas slávnostného galavečera v bratislavskej Inchebe. Nad tohtoročným podujatím už po druhý raz prevzala záštitu Iveta Radičová, predsedníčka vlády SR.

Cena je uznaním za mimoriadne ľudské výkony v deviatich kategóriách – hudba, šport, divadlo a audiovizuálne umenie, medicína a veda, publicistika a literatúra, hospodárstvo, výtvarné umenie, architektúra, filantropia. Už tradične bola udelená aj mimoriadna cena.

V kategórii Hudba ocenenie získala mim. prof. Blanka Juhaňáková, ArtD. Hlavná zbormajsterka Slovenského filharmonického zboru bola ocenená za mimoriadne dirigentské a zbormajsterské umelecké výkony na medzinárodných hudobných scénach v roku 2011.

V kategórii Šport zaznamenal úspech Marián Vajda. Laureát bol nominovaný ako tréner, pod ktorého vedením srbský tenista Novak Djokovič dosiahol vynikajúce výsledky – v roku 2011 vyhral tri grandslamové turnaje (Australian Open, Wimbledon a US Open).

V kategórii Divadlo a audiovizuálne umenie ocenenie získala Zuzana Kronerová. Na prestížnu cenu bola nominovaná za postavu Violet v inscenácii hry August na konci Ameriky amerického dramatika Tracyho Lettsa na javisku Slovenského komorného divadla v Martine.

Viac sa dočítate vo februárovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Patrí do vydania