Roudster Mercedes-Benz SLK 200 a Mazda MX-5 Anniversary Edition

Atraktívny dizajn, sedenie len pár centimetrov nad zemou, výkonný atmosférický motor uložený vpredu, pohon zadnej nápravy, nízka pohotovostná hmotnosť a sklápacia strecha sú základné poznávacie znamenia dvoch čistokrvných roadsterov, ktoré takmer v rovnakom čase zavítali počas leta na jeden týždeň do našej redakcie. Skrátka ideálna príležitosť porovnať si japonský cenovo prístupný roadster s nemeckým prémiovým krásavcom.

Limitovaná edícia Mazda MX-5 Anniversary Edition má príjemné látkové sedadlá a maximalisticky jednoduchý a funkčne navrhnutý kokpit. Vďaka minimálnym rozmerom interiéru je dostupnosť ku všetkým ovládačom a tlačidlám úplne jednoduchá. Vysoký stredový tunel slúži ako odkladací priestor s držiakom na fľašu, ale aj ako pohodlná lakťová opierka. Na jeho prednom konci sa pod kolmo stúpajúcou stenou prístrojového panela nachádza krátka radiaca páka z vyznačenými piatimi prevodovými stupňami a svoje miesto si tu našli aj tlačidlá na ovládanie okien.

Nový model SLK je na tom, čo sa interiéru týka, podstatne prepracovanejšie. Kolmá palubovka má okrem navigačnej obrazovky aj viac ovládacích tlačidiel a materiály, z ktorých je interiér vyrobený, nemožno nazvať ináč ako exkluzívne. Hliníkové obklady a prvky interiéru, kožené čalúnenie a jednoliate športové sedadlá s výduchmi na teplý vzduch v oblasti krku zaraďujú roadster SLK druhej generácie do kategórie luxusných automobilov.

Viac sa dočítate v októbrovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Patrí do vydania