Viete čo je joga bez tiaže?

Joga bez tiaže je cvičenie jogových pozícií v špeciálnej sieti. Lekcia je rozdelená do dvoch častí. Prvá sa zameriava na cvičenie ťažších záklonových pozícií a druhá časť má terapeutické účinky, pri ktorých vplyvom gravitácie dochádza k jemnému pretiahnutiu chrbtice.

Je to bezpečné cvičenie?

Určite áno! Sieť a úchytky sú vyrobené zo špeciálneho materiálu, podobne ako padák. Systém uchytenia siete do stropu je veľmi bezpečný a, pochopiteľne, pred prvým použitím je vykonaná záťažová skúška. Siete sa pravidelne kontrolujú. Čo sa týka bezpečnosti v priebehu cvičenia, nemusíte mať žiadne obavy. Počas lekcie sa naučíte využívať sieť, ktorá poskytuje oporu a vy sa môžete bezpečne zavesiť hlavou dole a užívať si dokonalý pocit uvoľnenia chrbtice.

Je joga bez tiaže namáhavá?

Pri prvom cvičení jogy bez tiaže môže mať človek zvláštne pocity. Vaše svaly budete zapájať iným spôsobom, budete striedavo hlavou hore aj dole a váš mozog sa bude učiť pracovať s väčším prísunom krvi. To všetko so sebou prináša príjemnú únavu. Určite budete prekvapení, ako vďaka sieti zvládnete aj ťažšie pozície, ktoré by ste normálne nezvládli.

Viac sa dočítate v septembrovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Patrí do vydania