Keira Knightley - Nespútaná Femme fatale

Žena. Silná. Záhadná. Sebavedomá. Neskutočne sexy. Všetky pojmy vedú k logickému úsudku a ten znie: Chanel opäť stavil na istotu. Nová kampaň, osvedčená ikona. Keira Knightley opäť útočí. Vo farbách „champagne“, aby dokonale splynula s vôňou Coco Mademoiselle.

Napriek varovaniu mudrcov vkročiť dvakrát do tej istej rieky môže vypáliť sakramentsky dobre a najnovším rukolapným dôkazom je aktuálna kampaň Chanelu – Coco Mademoiselle. Tvárou i dušou legendárneho parfumu sa opäť stala Keira Knightley, vychytená herečka, ktorá napriek mladému veku už „rozlúskla“ nejeden filmový žáner. Drámy aj komédie, umelecké „kúsky“ či kasové trháky, historické veľkofilmy aj moderné romantické príbehy, a to všetko – elegantne, sebaisto, hravo a majstrovsky dôveryhodne. Ani Chanel nemôže požadovať viac. Tvorcovia z módneho domu sa rozhodli už pred štyrmi rokmi, keď Keire odovzdali štafetu po Kate Mossovej. Nová tvár Coco Mademoiselle nesklamala. Chanel nechal pekne krásne múzu dozrieť a oslovil ju po megaúspešných Pirátoch z Karibiku, kde sa Keira zaskvela ako krásna Elisabeth Swann. Spolupráca so Chanelom herečku posunula do roly módnej ikony a dobyla svet znovu. Ako elegantná dáma, ktorej hlavným dobrodružstvom je očarovať mužov... Nemračte sa však, na ženy sa nezabudlo. Keira totiž dáva návod, ako zvládnuť vlastnú charizmu a pretvoriť ju na osudovú zmyselnosť.

Živel v kontrastoch

Áno, je to tak. Voľakedajším „mademoisellkám“ dávno odzvonilo. Lokničky, sklopené panenské pohľady, zapýrené líčka, kto by im dnes uveril? V obtiahnutej kombinéze od Karla Lagerfelda s vôňou Coco Mademoiselle prifrčí na motorke Ducati naozajstná novodobá čarodejnica a pohľady všetkých mužov ignoruje so záhadným úsmevom Mony Lisy. Môže si to dovoliť, lebo vie, že dych prítomným pánom vyrazila ONA, žena, ktorú v novej kampani od Chanela stelesňuje Keira Knightley. Uvidieť a odpadnúť! Asi tak možno opísať viac ako trojminútový reklamný film na kultový parfum. Britský režisér Joe Wright dal dokopy tím a výsledkom je šokujúco krásna kampaň v rýdzo mestskej atmosfére so symbolikou modernej nadčasovosti Coco Mademoiselle. Pravda, popri všetkých akčných prvkoch sa nezabudlo na „francúzskosť“. „Šmrncovné“ mikádo, provokatívna chôdza, romantický dej.

Viac sa dočítate v júnovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Patrí do vydania