Postavte sa do radu, prosím!

Kto prvý zoradil dav do zástupu, isto použil obrovský bič. Aký to bol človek, môžeme len odhadnúť. Muž, skôr vysoký ako nízky, pravdepodobne statný, asi tak štyridsiatnik, v dobrom postavení... O jednom pochybovať netreba. Zbožňoval poriadok.

A ten je potrebný aj dnes, keď sa snažíte prebojovať k cieľu, a ľudí ako vy je celý húf. Vďaka metóde s názvom „zaraďte sa“ namiesto ostrých lakťov a širokých ramien stačí superbalenie trpezlivosti. Jedinec si ňou zafáčuje nervy a perfektne zvládne prešľapovanie na jednom mieste, slimačie posúvanie a odvrkovanie osobám, ktoré situáciu podcenili. „Veru, na trpezlivosti sa šetriť neoplatí,“ s neskrývanou spokojnosťou si pomyslíte, keď o štyri hlavy pred vami niekomu prasknú nervy. „Pred každou hroziacou čakačkou treba minúť kompletné balenie. Veď trpezlivosť je zadarmo,“ poučne dokončíte myšlienku a zrazu na chrbte pocítite štuchanec. „To sa musíte na mňa tlačiť?“ vyletí z vás nie príliš logická otázka podobná tej, na ktorú na revanš neodpoviete vy. „Čo spíte?“ začujete spoza chrbta a mlčky uznáte svoju chybu. Bože, zabudli ste sa posunúť o celého pol kroka! Medzi vami a chrbtom spoluobčana svieti štrbina a tá sa v zástupe trpezlivo čakajúcich neodpúšťa! Chybu treba napraviť! Urobíte krôčik a zas sa môžete vyžívať v pasívnom pozorovaní okolia.

Zaraď sa a mlč!

Rišo sa pokladá za „nepolepšiteľného realistu“. Vždy ostro protestoval, keď sme sa mu my, občasní optimisti, snažili nasadiť ružové okuliare. „Rozdiel medzi frontmi za socíku a súčasnými je v tom, že dnes na nás neprší,“ nezabudol poznamenať, keď som mu líčila raňajší zážitok z „čakačky“ v potravinách. „Zrýchlená“ pokladňa bola z neznámych príčin mimo prevádzky a tak som si s jedinou (o to vytúženejšou) šiškou v košíku odstála pekných pár minút.

Viac sa dočítate v májovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

Patrí do vydania