Stará láska nehrdzavie

Láska, ako sa hovorí, hory prenáša a tá stará dokonca ani nehrdzavie. Dokáže obstáť v malej spŕške či aj vo veľkej búrke. Dokáže skákať z kaluže do blata. Jej cesty sú zamotané. Presne také ako v našich príbehoch.

Júlia (31) a Tom (33) – Po rozchode svadba

Americký začiatok

Júlia a Tom sa zoznámili pred 9 rokmi na v USA. „Prišla som tam v rámci programu Work and Travel pracovať do reštaurácie v malom mestečku,“ spomína Júlia. Tom bol syn majiteľov reštaurácie, teda jej nadriadených. Zo začiatku si ho však Júlia veľmi nevšímala. „Občas sa objavil v kuchyni, kde som pracovala, ale nejako mimoriadne sme sa spolu nebavili,“ spomína si Júlia. Potom prišla party, kde sa stretli, bavili a zistili, že si majú čo povedať. „Prvú pusu som mu však raz na pláži dala ja,“ usmieva sa Júlia.

Francúzske pokračovanie

V Lille

Leto v dvojke ubehlo neuveriteľne rýchlo. Na jeho konci boli však obaja po uši zamilovaní. „Nechceli sme náš vzťah skončiť. Napriek tomu sme si, myslím, obaja uvedomovali, že vzťah na diaľku v 22 a 24 rokoch bude prinajmenšom komplikovaný.“ Júlia bola študentka, Tom práve doštudovaný mladík. Peňazí mali síce málo, ale chuti pokračovať na rozdávanie. „Som baran a mám tendenciu ísť hlavou proti múru a nič dopredu nevzdávať. Takže som sa o to chcela minimálne pokúsiť,“ vysvetľuje Júlia svoje vtedajšie odhodlanie. O dva mesiace po jej odchode sa stretli v Prahe. Odtiaľ pokračovali spoločne do francúzskeho Lille, kde Júlia získala polročný Erasmus. „Užili sme si spolu pár príma mesiacov. Prišlo ďalšie leto a s ním otázka, čo ďalej.“ A v tomto bode nastala aj ich prvá kríza, keďže Tom sa chcel vrátiť do USA, ale Júlia nedostala víza, a tak s ním ísť nemohla. Tom sa podľa nej ani príliš nesnažil vymyslieť nejaké riešenie, ako byť spolu. „Myslím si, že pre neho to bolo jedno z období bilancovania, či vôbec chce vo vzťahu pokračovať, alebo nie, a tiež jeden z jeho prvých útekov odo mňa,“ hovorí. Tom odišiel, Júlia ostala sama bez akýchkoľvek spoločných plánov a s pocitom, že je medzi nimi koniec. Oficiálne však boli stále spolu.

Viac sa dočítate v májovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

Patrí do vydania