Vanessa Paradis - Zrodená pre Chanel

Nevinný pohľad, zvlnené vlasy, porcelánová pleť, nežný zjav. Ak si víly ešte stále volia svoju kráľovnú, určite vyhráva Vanessa Paradis. Pôvabná Francúzka však čarovný prútik nepotrebuje. Výzorom krehulinkej rusalky učaruje aj bez neho. Kto pozná Vanessu Paradis, pozná aj jej začiatky vo svete šoubiznisu. Do jeho sveta ako pravá dáma vstúpila z taxíka a za vydarenej melódie Joe le Taxi vtancovala v rytme „čača“. Nehovoriac o tom, že táto pieseň sa udržala viac ako tri mesiace na vrchole francúzskej hitparády a stala sa hitom číslo jeden v 25 krajinách, v štrnástich sa Vanessa vďaka nej stala známou po celom svete. Videoklip, kde sa Vanessa v športovej mikine kníše v štýle 80. rokov, pôsobí dnes tak trochu „archaicky“, ale nedá sa nevšimnúť, že nevinná tvárička v sprievode anjelského hlásku boli veľkou predzvesťou sľubnej nielen speváckej dráhy. To sa nakoniec aj splnilo.

V roku 1992 ju do svojej reklamnej kampane obsadila značka Chanel. V pôsobivej reklame na parfum sa drobná Francúzka osvedčila, dokonca si preverila vlastné akrobatické schopnosti. V zajatí zlatej klietky a za pozorného sledovania perzského kocúra znázorňuje drobného vtáčika, ktorý sa hojdá na hojdačke a zvonivým popiskovaním trilkuje. V roku 2005 zase s bielym kvetom vo vlasoch a svojím typickým pohľadom pôsobila očarujúco so „chanelovskou“ kabelkou. Svoj produkt jej nezveril do rúk nik iný ako sám všemocný mág módneho dizajnu Karl Lagerfeld. Reklamní tvorcovia však nezabudli na krvavo červené našpúlené pískajúce pery z jej prvej kampane v roku 1992 a práve tie sa stali akousi predzvesťou súčasnosti.

Nový lesklý rúž Chanel

V roku 2010 bola Vanessa opäť tvárou Chanelu. Jej obľúbená značka ju obsadila do svojej hlavnej reklamnej kampane roka. Pôvabná rusalka tu už vyzerá zrelšie a vo svojej úlohe pôsobí sebaisto. Rúž Coco Chanel si nanáša povestným zvodným spôsobom typickej Francúzky. Pozadie priestoru dotvára hmlistý opar, ktorý vytvára dojem nadprirodzeného sveta. Vanessa si pred zrkadlom uvoľnene pospevuje a, samozrejme, opäť sa nezabudlo na motív pískajúcich čarovne narúžovaných pier. Značka Chanel touto spoluprácou s úspešnou speváčkou definitívne potvrdila, že Vanessu vníma ako svoju stálicu.

Viac sa dočítate v aprílovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Patrí do vydania