Večný príbeh - Slobodná matkou

Byť slobodnou matkou je zložitejšie, ako len byť sama s dieťaťom či deťmi. Znamená to byť dvomi v jednom, matkou aj otcom, mať nervy pevnejšie ako pevné a sama zvládnuť kopec vecí naraz, statočne sa vyrovnať s uboleným srdiečkom, veľkou zodpovednosťou a potlačiť ľútosť vždy, keď v parku vidíte, ako mladý otecko pofúka dcérke zranené kolienko, či keď stojí v bránke a poctivo chytá loptové „kopance“ malého futbalistu.

Každá slobodná mamička má svoj vlastný príbeh. V každom však ostala z nejakého dôvodu sama s malým, voňavým človiečikom a s veľkým otáznikom, čo bude ďalej. Niektorú prichytilo mále ,,klbko“ veľkej zodpovednosti úplne nepripravenú či dokonca vydesenú, inú zas, naopak, prekvapil viac ako príchod malého človiečika odchod veľkého človeka, ktorý mal v tej chvíli byť rovnako pripravený a šťastný ako ona. Tak nejako sa cítila aj Jana (30), sama so svojím ,,zaobleným“ šťastím, 27-kilovou nadváhou a blížiacim sa termínom pôrodu v prenajatom londýnskom byte.

Minulosť

Tam v Londýne

Pred šiestimi rokmi sa Jana zaľúbila do muža, ktorý by bol dnes už len jedným z davu, nebyť dvoch krásnych zdravých detičiek. Janin príbeh sa začal ako v nejakom hollywoodskom slaďáku, kde sa oči stretli a srdcia rozbúchali láskou. ,, Mala som 24 rokov a stretli sme sa v centre Londýna na úzkych schodoch. Na tričkách sme mali nápis rovnakej značky. Mal zdravé vyšportované telo a krásny úsmev,“ spomína si na prvé stretnutie s otcom svojich detí. Taká náhoda má svoj význam a len tak sa neopúšťa, pomyslela si. ,,Usmiala som sa aj ja. Prehodili sme zopár slov a rozišli sa.“

Viac sa dočítate v marcovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Patrí do vydania