Na zápal, ktorý si často zapríčiníme pre módu zaberá Urinal®

Veľké množstvo žien si dokáže privodiť opakované zápaly močových ciest nesprávnym oblečením alebo nedokonalou intímnou hygienou. Súčasné štatistiky sú varujúce: Každá druhá žena prežije túto nepríjemnú skúsenosť najmenej raz za život! Tieto zápaly môžu viesť i k psychickým zábranám pri sexe (z dôvodu nepríjemného výtoku, častého močenia a pálenia v oblasti genitálií). Moč je niekedy kalný a páchnuci.

Na vine môžu byť tangá a holý driek

Viacerí lekári sa zhodli v názore, že nohavičky tangá (ale aj dlhší čas nevymenené menštruačné pomôcky) sú z hľadiska zdravia potenciálnou hrozbou. Fungujú vraj ako knôt nasávajúci do seba vlhkosť spolu s nežiaducimi baktériami z intímnych miest. Tie sa potom presúvajú až k močovej sliznici, kde zapríčinia obávané infekcie a nepríjemný zápal. Preto je veľmi dôležitá ich pravidelná výmena a umývanie tela vlažnou vodou. V opačnom prípade sa môžu cez vonkajšie genitálie dostať baktérie nahor do vnútorných orgánov a tam sa usídliť v nepríjemnej podobe zápalu sprevádzaného svrbením, výtokom, pálením, častým nutkaním na močenie a niekedy až bolesťami v podbrušku. Zápal môže zaviniť i pôsobenie neustáleho chladu, napríklad aj na oblasť odhaleného drieku, ale aj posedávanie na chladnej podložke atď. Opakované močové infekcie môžu viesť k zložitejším ochoreniam a oslabujú celkovú imunitu organizmu. Pri týchto typoch infekcií je charakteristický opakovaný návrat, dokonca aj viackrát do roka.

Príčinou môže byť aj opačný jav: extrémna hygiena

Nárast infekcií močových ciest je zapríčinený vznikom sexuálneho života a pravidelnej menštruácie, pri ktorých sa môžu zanášať baktérie do intímnych oblastí. Neustále používanie sprchových gélov, príliš častý kúpeľ a následné použitie osušky môže podráždiť, dokonca až poraniť citlivé sliznice, cez ktoré ľahšie do tela preniká infekt. Navyše sa z povrchu intímnych oblastí zmyjú aj prirodzené ochranné baktérie, ktoré vytvárajú obrannú mikroflóru v okolí pošvy a močových ciest. Medzi rizikové skupiny sa zaraďujú ženy s nízkou obranyschopnosťou dolných močových ciest. U tehotných žien svoju úlohu zohráva aj tlak dieťatka na močový mechúr. Podobne prítomnosť niektorých ochorení urýchľuje vznik týchto infekcií. Sú to napríklad dlhodobé zápaly čipka maternice a vaječníkov.

Dôležitá pomoc – výživové doplnky z brusníc a dostatok tekutín

Každej z nás by malo záležať na boji proti zápalom močových ciest. Musíme na ne myslieť zavčasu a nečakať až do štádia horúčok a prítomnosti krvi v moči, ktoré treba riešiť návštevou lekára a antibiotikami. Pri prvých príznakoch, ktoré majú miernejší prejav, ale aj pri začiatkoch opakovaných zápalov pomáha množstvo tekutín, najmä špeciálne urologické čaje z lekárne. Výraznou mierou predídeme nepríjemným a zdĺhavým komplikáciám výživovými doplnkami s prítomnosťou výťažkov z brusníc. O zázračných vlastnostiach brusníc veľkoplodých vedeli už Indiáni Severnej Ameriky, ktorí ich považovali za zázračný prostriedok pri liečbe orgánov močových ciest. Nachádzajú sa aj vo voľne dostupných doplnkoch výživy pod spoločným názvom Urinal®. Účinnou látkou prípravkov Urinal® a Urinal® hot drink sú najmä trpkasté plody brusníc v patentovanom extrakte NutriCran®, ktoré slúžia aj ako výborný antioxidant. Zvyšujú prirodzenú imunitu, majú blahodarný liečivý efekt pri začiatočných štádiách zápalu močových ciest a navyše spomaľujú rozklad vylúčeného moču. Ak má infekcia akútny priebeh, spoľahlivo zaberie vysoko koncentrovaný extrakt CystiCran® v najsilnejšom produkte na trhu Urinal Akut® FORTE, ktorého denná dávka zodpovedá – 338 400 mg čerstvých brusníc.

Spoločnosť Walmark prichádza s revolučným prípravkom Urinal Akut® FORTE, ktorý obsahuje najväčšiu koncentráciu značkového extraktu CystiCran® z brusníc veľkoplodých, ktoré majú priaznivý vplyv na močový systém zvyčajne už počas prvého dňa užívania. Je pomocou pri náhlych a silných ťažkostiach s močovými cestami, ktoré vyžadujú rýchlu a účinnú starostlivosť.

Množstvo extraktu len v jednej tablete zodpovedá minimálne 338 400 mg čerstvých plodov brusníc – až 20-krát viac ako bežné konkurenčné prípravky na trhu. V jednej tablete Urinal Akut® FORTE sa nachádza garantované množstvo 36 mg proanthokyanidínov (PAC), vedecky overených látok, ktoré pomáhajú veľmi rýchlo a účinne eliminovať patogénne baktérie z močového ústrojenstva. Jedinečná technológia spracovania brusníc vo forme extraktu zaisťuje kvalitu a obsah účinných látok. Urinal Akut® FORTE významne prispieva k zdraviu močového ústrojenstva, pomáha zvýšiť rast prospešnej mikroflóry a podporuje imunitný systém. Veľkou výhodou prípravku Urinal Akut® FORTE je možnosť užívať ho i v tehotenstve a počas dojčenia. Stačí len jedna tableta denne, ktorá má pozitívne účinky už počas prvého dňa užívania.

Výživový doplnok Urinal Akut® FORTE vyrábaný v najvyššej farmaceutickej kvalite GMP žiadajte v každej dobrej lekárni alebo na www.urinal.sk. Orientačná cena v lekárni je 9,50 € s DPH.

 

Patrí do vydania