Urinal® - Riešenie pre chronické infekcie močových ciest

Hovorí sa síce, že moč má svoju moc, ale ak človeka zrádza mechúr, volá skôr o pomoc. Infekcie v močových cestách sú druhou najčastejšou bakteriálnou infekciou na svete - po bakteriálnych zápaloch dýchacích ciest. Zápal dolných močových ciest, to znamená močovej rúry a mechúra, častejšie trápi ženy. Dôvodom je ich kratšia močová rúra, ktorá má len 3 - 4 cm oproti 15 cm dlhej mužskej močovej rúre. Baktérie teda v prípade žien majú do močového mechúra ,,kratšiu cestu“ a ešte im obyčajne ostane dostatok síl na spôsobenie zápalu.

Aj muži však môžu mať s močovými cestami problémy – najmä v prípade, že trpia napríklad zväčšovaním prostaty, obličkovými problémami a ďalšími diagnózami spôsobujúcimi komplikácie pri močení. Zápal močových ciest až v 85 percentách spôsobuje baktéria Escherichia coli. Za normálnych okolností E-coli osídľuje tráviaci trakt, najmä oblasť hrubého čreva a konečníka. Občas sa však presťahuje do ,,susedstva“ a spôsobuje akútne a chronické ťažkosti. Typickými príznakmi „nemalých problémov s malou potrebou“ je časté nutkanie na močenie, pálivá bolesť, ktorú spôsobuje kontakt kyslého moču so zapáleným tkanivom močových ciest, či bolesti v podbrušku. Nekomplikovaný akútny zápal močových ciest je možné preliečiť v priebehu niekoľkých dní. Dôležité je teplo a dostatočný príjem tekutín. Treba doslova piť ako o život! Dostatok tekutín a s tým súvisiace časté močenie totiž vyplavuje nežiaducich votrelcov von z tela. O niečo horšie na tom sú pacienti, resp. častejšie pacientky, trpiace opakovanými infekciami močových ciest. Takéto ženy majú oslabenú prirodzenú imunitu močových ciest a vzplanutie infekcie u nich môže vyvolať už stres či pohlavný styk. Vyvolávajúci faktor môže byť aj tehotenstvo, keď plod tlačí na močový mechúr, nedostatok ochranných estrogénov v menopauze, cukrovka a podobne. Infekcie močových ciest sa obyčajne liečia antibiotikami. Ich užívanie však má aj svoje nežiaduce účinky – predovšetkým sa nimi v čreve likvidujú prospešné mikroorganizmy a opakovaná antibiotická liečba znižuje imunitu. Vyhubenie napríklad ,,priateľského“ laktobacila vedie k narušeniu krehkej rovnováhy v pošve a umožňuje premnoženie kvasiniek, ale aj spomínaných baktérií E-coli. Tak u náchylných pacientok môže vzniknúť tzv. infekčný cyklus a stávajú sa z nich pacientky chronické.

Extrakt z brusníc

V súvislosti s močovými infekciami sa už začiatkom 20. storočia robili seriózne medicínske štúdie týkajúce sa extraktu z brusníc. Mechanizmus účinku brusníc spočíva v znížení schopnosti baktérií prichytiť sa na výstelku močovej rúry. Brusnice sú okrem toho aj silným antioxidantom.

V ponuke spoločnosti WALMARK sú dva rôzne prípravky s extraktmi z brusníc na riešenie chronických problémov, ktoré sa užívajú preventívne:

 

Urinal® – Pravidelná starostlivosť o zdravie močových ciest

Balenie obsahuje tobolky s aktívnou látkou NutriCranTM, koncentrovanou sušenou šťavou z brusníc veľkoplodých. Odporúča sa v rámci prevencie (1 tableta denne), možné je užívanie aj spoločne s antibiotikami či v rámci doliečovania infekcie (2 tablety denne). V jednej tobolke je 200 mg koncentrovanej sušenej šťavy. K dispozícii je 30 a 60-tobolkové balenie.

Urinal® hot drink – Prehreje a utíši močové cesty

Urinal Hot Drink je prášok na prípravu horúceho nápoja, ktorého jedna dávka vo vrecúšku obsahuje 400 mg koncentrovanej sušenej šťavy NutriCranTM. K dispozícii je 12 vrecúšok v balení. Jedno vrecúško denne sa odporúča ako prevencia, pri zápale močových ciest treba dávku zvýšiť na 3 vrecúška denne.

 

Všetky tieto prípravky je možné striedať podľa toho, či ide o prevenciu, alebo infekciu, ktorá už prepukla. Všetky produkty môžu užívať napríklad aj tehotné a dojčiace ženy, deti od 3 rokov či ľudia s bezlepkovou diétou. Diabetikom je určený najmä Urinal® v tobolkách.

 

Prevencia zápalov močových ciest:

- piť veľa tekutín (pri akútnom zápale aj 3 - 4 litre denne, urologické zmesi čajov, močopudné účinky má petržlenový, žihľavový čaj, listy z medvedice lekárskej),

- dôkladne vyprázdniť mechúr po každom močení,

- nezadržiavať moč príliš dlho, pri močení netlačiť,

- chrániť sa pred nachladnutím a prudkým striedaním teplôt,

- po stolici sa utierať spredu smerom dozadu,

- používať bavlnenú spodnú bielizeň,

- preventívne užívať overené a účinné voľne predajné preparáty s extraktmi z brusníc (Urinal®).

 

Komu sa odporúčajú produkty Urinal®:

- pacientom trpiacim opakovanými zápalmi močových ciest,

- podpora liečby akútnej infekcie,

- pacientom s obličkovými ochoreniami (močové kamene, poruchy odtoku moču, vývojové anomálie močových ciest),

- pacientom s únikom moču, so zavedenou cievkou,

- pacientom s neurologickým ochorením (poranená miecha, roztrúsená skleróza),

- chorým na cukrovku a ľuďom s oslabenou imunitou.

 

Viac na www.urinal.sk

 

Komplexná starostlivosť o močové cesty

Skúsenosť s produktom Urinal®

„Dhodobo ma trápili zápaly močového mechúra, ale urinal akut ma vždy zachráni. Samozrejme, treba vystihnúť rodiaci sa zápal, pri prepuknutí zápalu v plnej miere už pomôžu iba antibiotiká. Užívam urinal preventívne (ako sa mi podarí, niekedy raz za týždeň, niekedy raz za tri dni, niekedy raz za dva týždne, podľa potreby), najdôležitejšie je zápal podchytiť pred jeho vypuknutím. Kto má so zápalmi skúsenosti, určite pozná priebeh začiatku zápalu a svoje príznaky. Urinal akut vám zaručene pomôže :) Ja ho odporúčam, lebo mne osobne veľmi pomáha.“

 

Zuzka, Nitra

Urinal® obsahuje 100 % prírodnú koncentrovanú sušenú šťavu NutriCran™ z brusníc veľkoplodých zo Severnej Ameriky. Ich pravidelné užívanie podporuje správnu funkciu močových ciest. Pomáhajú zvýšiť rast prospešnej uroepiteliálnej mikroflóry. Sú vhodné aj pre deti od 3 rokov, tehotné ženy a ženy v menopauze. Akciové balenie obsahuje 30 toboliek a 10 toboliek ZADARMO!

 

Orientačná cena v lekárni je 7,90 € s DPH.

Výživové doplnky Urinal® žiadajte vo svojej lekárni alebo na www.urinal.sk!

 

 

 

Patrí do vydania