So Saturom leto pokračuje

Ak si chcete predĺžiť obdobie, keď sa u nás už začína nehostinná jeseň a užiť si krásnu a pokojnú dovolenku, potom neváhajte! S CK SATUR sa totiž leto nekončí a pokračuje až do konca októbra. Kde? No predsa na prekrásnych plážach v Egypte, Turecku či na Cypre. Cesta do týchto dovolenkových rajov netrvá letecky dlhšie ako 3 – 4 hodiny.

 

Hurghada, Marsa Alam a Taba – úchvatný podmorský svet

Egypt obmývaný Stredozemným a Červeným morom leží v severovýchodnom cípe afrického kontinentu a na časti Sinajského polostrova. Táto čarovná krajina sa môže pochváliť unikátnym miernym prímorským podnebím so slnečnou a bezoblačnou oblohou, kde teplota nikdy neklesne pod 20 stupňov, a v tomto období sa ortuť teplomera šplhá najmenej na 30 stupňov Celzia. Preto sem turisti z celého sveta cestujú na dovolenku po cely rok. Hurghada, pôvodne malá rybárska dedinka, v súčasnosti už turistický raj, sa zmenila za posledné roky na nepoznanie. Dnes je neustále sa rozširujúcim turistickým strediskom s letoviskami tiahnucimi sa pozdĺž 40 km dlhého piesočnatého pobrežia Červeného mora.

Náš tip! Luxusný novopostavený hotelový komplex Citadel Azur sa nachádza v stredisku Sahl Hasheesh, približne 30 minút od letiska v Hurghade. Do centra Hurghady s nákupnými možnosťami, reštauráciami, kaviarňami sa dostanete taxíkom, prípadne shuttle busom. Hotelový komplex poskytuje elegantne zariadené klimatizované dvojlôžkové izby s balkónom, väčšinou s výhľadom na more alebo bazén. Pozdĺž hotela sa tiahne piesočnatá pláž s malými zátokami, koralovým útesom a morskou lagúnou.

Hurghada si renomé získala najmä prekrásnymi piesočnatými plážami, potápačskými a vodnými centrami, ktoré ponúkajú šnorchlovanie v krištáľovo čistom mori v blízkosti koralových útesov či potápanie v hlbinách Červeného mora s úchvatným podmorským životom.

Marsa Alam

Marsa Alam je skutočným rajom a oázou pokoja pri Červenom mori. Pôvodne malá rybárska dedinka je dnes populárna predovšetkým vďaka ideálnym podmienkam na potápanie a šnorchlovanie. Dlhé piesočnaté pláže, nádherné koralové útesy a kvalitné ubytovanie – to všetko ponúka Mars Alam. Táto časť pobrežia nie je turisticky príliš vyťaženou lokalitou, je miestom pokojnej dovolenky, no s úžasnou perspektívou. Je súčasne východiskovým bodom pre potápačské safari k Elphinstone Reef, Dolphin House, Fury Shoals, Zarbargad, St. John´s Island a Daedalus.

Náš tip! Hotel Crowne Plaza, v ktorého blízkosti leží prístav Port Ghalib a nachádza sa tu zábavno-nákupné centrum s množstvom reštaurácii a barov.

Do Beleku a Side za golfom

Egypt obmývaný Stredozemným a Červeným morom leží v severovýchodnom cípe afrického kontinentu a na časti Sinajského polostrova. Táto čarovná krajina sa môže pochváliť unikátnym miernym prímorským podnebím so slnečnou a bezoblačnou oblohou, kde teplota nikdy neklesne pod 20 stupňov, a v tomto období sa ortuť teplomera šplhá najmenej na 30 stupňov Celzia. Preto sem turisti z celého sveta cestujú na dovolenku po cely rok. Hurghada, pôvodne malá rybárska dedinka, v súčasnosti už turistický raj, sa zmenila za posledné roky na nepoznanie. Dnes je neustále sa rozširujúcim turistickým strediskom s letoviskami tiahnucimi sa pozdĺž 40 km dlhého piesočnatého pobrežia Červeného mora.Hurghada si renomé získala najmä prekrásnymi piesočnatými plážami, potápačskými a vodnými centrami, ktoré ponúkajú šnorchlovanie v krištáľovo čistom mori v blízkosti koralových útesov či potápanie v hlbinách Červeného mora s úchvatným podmorským životom.

Taba

Turecko - krajina zahalená svojským orientálnym čarom sa rozkladá na polostrove Malá Ázia a z malej časti na juhovýchodnom cípe Európy. Do tejto nádhernej krajiny, v ktorej sa spája európska kultúra s Orientom, každoročne smeruje čoraz väčší počet turistov z celého sveta. Priťahujú ich nádherné, prevažne piesočnaté pláže obkolesené citrusovými a bavlníkovými plantážami, pozdĺž viac ako 8000 km dlhého tyrkysovo sfarbeného pobrežia a priezračného mora. Hovorí sa, že tunajšie pláže patria k najlepším piesočnatým plážam na Tureckej riviére. Aj tu teplota vzduchu až do konca októbra dosahuje do 30 stupňov Celzia a more do 25 stupňov Celzia. Oblasť Beleku a Side je známa pestrou ponukou hotelových komplexov obkolesených píniovými a eukalyptovými stromami a hlavne kvalitnými golfovými ihriskami, ktorých je tu niekoľko desiatok.

Náš tip! Hotel Ela Quality, rozľahlý komplex situovaný v pokojnej časti strediska Belek a hotel Asteria Sorgun nachádzajúci sa asi 4 km od centra Side.

Cyprus – ostrov slnka

Ostrov slnka a bohyne lásky Afrodity patrí svojou rozlohou k trom najväčším ostrovom vynárajúcim sa nad modrú hladinu Stredozemného mora. Preslávil sa deväťtisícročnou históriou a slávnymi antickými legendami, najznámejšia je o bohyni lásky Afrodita, ktorá sa zrodila z morskej peny pri skalách na južnom pobreží. Svojimi nádhernými plážami s jemným svetlým pieskom hlavne v oblasti Ayia Napa, členitým pobrežím, krásnou prírodou a množstvom kvalitných hotelov s komfortnými službami a jedinečnou atmosférou je ostrov pre návštevníkov mimoriadne zaujímavý a atraktívny. Cyprus sa môže pochváliť dlhým a teplým letom, až 330 slnečnými dňami v roku a jednoznačne sa považuje za najteplejšiu európsku dovolenkovú destináciu.

Naš tip! Hotel Atlantica Sun Garden situovaný v oblasti Ayia Napa, obklopený priestrannou záhradou a hotel Atlantica Aeneas Resort&Spa nachádzajúci sa blízko nádhernej pláže Nissi, pokrytej jemným svetlým pieskom. Luxusný hotel Le Méridien Limassol Spa and Resort je obklopený prírodou a prekrásnymi záhradami. Ponúka skutočne kvalitnú dovolenku so všetkým komfortom.

Kompletnú ponuku nájdete na www.satur.sk
Call Centrum 0850 333 333, po-pia: 9.00 – 20.00, ponuky@ba.satur.sk

Patrí do vydania: 
September 2010