Odišiel! Ako ho získam späť?

Odchádzam! Už nám to neklape. Potrebujem slobodu. Nie som si istý, či ťa ešte ľúbim. Nechaj ma ísť! Veľa zraňujúcich slov si vypočujeme od partnera, keď sa nás rozhodne opustiť alebo hoci aj vtedy, keď sa rozídeme navzájom. Každé z nich zraní, ak ste ešte stále zaľúbená a záleží vám na ňom, ak chcete byť s ním a nechcete rozchod. Po vypočutí „osudných“ slov sa cítite stratená a hrozne to bolí. V mysli sa pevne usadí zopár významných otázok: Prečo? Možno to ešte vrátiť? Ako ho získam späť?

V tom najväčšom bôli, keď vám láska ešte ostala v srdci, máte pocit, že sa vám rúca celý svet, ktorý ste spolu vybudovali a plánovali. Máte pocit, že strácate všetko, čo bolo krásne a veľmi cenné, čo bolo vašou súčasťou. V tom momente jediné, čo chcete, je zachrániť sa pred blížiacou katastrofou a samotou, ktorú, plná obáv a strachu, pred sebou vidíte. A rozmýšľate, ako ho získať späť. Vo všetkom tom zmätku, sebaľútosti, nešťastí robíte zúfalé veci, cítite sa zúfalo. Snažíte sa ho získať späť prosbami, výčitkami a inými taktikami. Lenže on sa stále viac vzďaľuje, ustupuje, vzdáva sa, hľadá si priestor, aby mohol dýchať a urobiť, čo chce. Ani si neuvedomíte, že sa správate ako niekto, kým ste nikdy nechceli byť. Správate sa tak, lebo veľmi ľúbite, lebo sa bojíte akejkoľvek zmeny, bojíte sa samoty. Nechcete byť bez neho, veď všetko vaše šťastie sa spája s ním.

Celkom ste zabudli na seba
Nevenujete ničomu inému pozornosť, iba jemu. Čo si myslí, čo urobí, nechal ma navždy? Vráti sa? Čo asi teraz robí? Je v tom iná žena? Celá vaša pozornosť sa koncentruje iba na neho.

Viac sa dočítate v čísle júl - august Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

Patrí do vydania: 
Júl-August 2010