Nechajte sa zlákať prekrásnymi ostrovmi Grécka!

Z dvetisíc ostrovov je osídlených až stopäťdesiat. Nechajte sa zlákať prekrásnou prírodou, blankytným morom, romantickými zátokami, nespočetnými historickými a kultúrnymi pamiatkami, prívetivosťou a pohostinnosťou obyvateľov, ktoré Grécko ponúka.

Kréta – šiesty kontinent

Najjužnejší grécky ostrov sa stal kolískou európskej civilizácie, no okrem histórie vás uchváti aj rozmanitou prírodou – prekrásnymi piesočnatými plážami, olivovými hájmi a typickou stredomorskou klímou. Vyberte sa na výlet do krásnych prímorských miest Chania či Rethymno, ktoré majú vraj najkrajšie prístavy v Grécku. Ak patríte k vášnivým turistom, určite vám ulahodí prechádzka najdlhšou európskou roklinou Samarija, ktorá má až 18 kilometrov. O pláži Elafonisi na juhu ostrova sa hovorí ako o Karibiku Grécka. Doslova vás očarí plytké blankytné more, ktoré na brehu vymýva ružový piesok. Najväčší zo všetkých gréckych ostrovov ponúka najviac letovísk na severnej strane. Pláže sú zaliate horúcim slnkom takmer pol roka a priezračne čisté more vytvorilo na ostrove nádherne členité pobrežie. Aj preto sa Kréta stala v posledných rokoch jedným z najvyhľadávanejších a najatraktívnejších dovolenkových miest turistov z celého sveta. Pre milovníkov histórie je obrovským zážitkom návšteva pozostatkov minojského labyrintového paláca Knossos, ktorý je druhou najvýznamnejšou pamiatkou Grécka, hneď po aténskej Akropole. Miesto zrodenia boha Dia charakterizuje množstvo pamiatok jednej z prvých európskych civilizácií. Nie je preto náhoda, že je opradené takým množstvom bájnych eposov a mýtov čerpajúcich námety z bohatej histórie ostrova.

SATUR TIP

Hotel SEA SIDE & SPA***** de luxe 

All inclusive, wellness, potápanie, Wi-Fi 

Týždenný pobyt už od 499€

Rodos – najslnečnejší ostrov

Ostrov, ktorý je zasvätený bohu Slnka Heliovi, sa teší až 300 slnečným dňom v roku. Turisti si nenechajú ujsť návštevu miesta, kde v roku 227 pred Kristom zemetrasenie zničilo Rhodský kolos, jeden zo siedmich divov sveta. V náručí subtropickej flóry môžete obdivovať údolie motýľov a okúpať sa v priezračnom mori na najkrajšej pláži ostrova Tsambike. Ak túžite po romantike, zamierte do najkrajšieho letoviska Lindos, ktoré je známe typickými bielo-modrými domčekmi a krásnym zálivom. Malebný kus zeme, ktorý je najvýchodnejším ostrovom patriacim Grécku, geograficky leží v Malej Ázii a z hlavného prístavu máte na dosah brehy Turecka. Pre strategickú polohu často menil vládcov, vďaka čomu dnes môžete obdivovať nielen antické pamiatky, ale aj stavby z rímskych čias a byzantského obdobia.

SATUR TIP

Hotel LINDOS PRINCESS***** 

Ultra all inclusive, wellness,  Wi-Fi

Týždenný pobyt už od 469€

Kos – Hippokratov ostrov

Ostrov známeho lekára Hippokrata, ktorého prísahu dnes skladajú všetci absolventi medicíny, leží sotva sedem kilometrov od brehov Turecka, a tak si môžete počas dovolenky v Grécku odskočiť na skvelé nákupy na trh v blízkom meste Bodrum. Ale mnoho turistov láka aj tamojší obrovský nočný klub Halikarnas, ktorý je najväčšou otvorenou diskotékou na svete. Kos je veľmi pokojné miesto, priam stvorené na dokonalú rodinnú dovolenku. Keďže má dĺžku 42 kilometrov, môžete si každý deň vyskúšať inú z jeho množstva nádherných pláží od Tigaki až po Kefalos. Prednosťou ostrova je dokonalá súhra neporušenej prírody, archeologických nálezísk a pulzujúceho života. Blízko rušného hlavného mesta, v ktorom kotvia jachty bohatých Európanov, nájdete liečivé sírne kúpele a známu sedemkilometrovú pláž Tigaki. Hornatý a veternejší juh ostrova je ideálny na vodné športy a windsurfing. Je určený aj milovníkom cyklistiky – má sieť cyklotrás, takže sa oplatí vydať sa za objavovaním krás práve na najpoužívanejšom dopravnom prostriedku na ostrove. Navštívte dedinku Kefalos s nádherným výhľadom na veľkú časť ostrova a najkrajšie pláže alebo romantickú Ziu, kde zažijete jeden z najkrajších západov slnka a kúpite si špecialitu ostrova, škoricový sirup.

SATUR TIP

Hotel MARMARI PALACE***** de luxe

All inclusive, wellness, Wi-Fi

12 dní už od 599€

Zakyntos – levanduľový ostrov

Ostrov Zakyntos alebo Fiore de Levante, ako ho s obľubou volali už starí Benátčania, je ďalším z klenotov Iónskeho mora. Ostrov známy malebnou prírodou, divokými scenériami a panenskými plážami je presýtený kvetinovou vôňou a romantickou atmosférou hlavne v čase kvitnutia levandule. Hory nad plážami sú obrastené píniami a vďaka jeho polohe ponúka azda najkrajšie večerné pohľady na slnko zapadajúce za more. Na dĺžku má sotva 30 kilometrov, a tak ho počas pobytu bez problémov a námahy hravo dokonale spoznáte. Neexistuje azda turista, ktorý by si domov nezobral pohľadnicu s plážou Navaggio, na ktorej pred dvadsiatimi rokmi more vyplavilo vrak pašeráckej lode. Na túto pláž, rovnako ako do mnohých zo stovky morských jaskýň, sa dostanete len z mora. Najznámejšou je Modrá jaskyňa. Na plytčinách južných brehov žije vzácna morská korytnačka Caretta caretta, ktorá patrí k najohrozenejším živočíchom planéty. Dorastá až do jedného metra a môže vážiť 150 kilogramov.

SATUR TIP

Hotel MEDITERRANEAN BEACH*****

Polpenzia 

11 dní už od 599€

Kompletnú ponuku nájdete na www.satur.sk

Infolinka  0904 422 222 

Patrí do vydania