Milan Majna - Slovglass Poltár – na ceste modernej úspešnej spoločnosti

Milan Majna, súčasný generálny riaditeľ spoločnosti Slovglass Poltár, pôsobil do apríla 2010 ako predseda predstavenstva a výkonný riaditeľ farmaceutickej spoločnosti I.Q.A., a. s., so sídlom v Prahe. V minulosti sa zúčastňoval na rôznych projektoch v SR a v zahraničí v oblasti krízového manažmentu a informačných technológií, je slobodný, bezdetný. Pri príležitosti nedávneho nástupu do funkcie v tomto známom sklárskom slovenskom podniku sme ho požiadali o rozhovor.

V týchto dňoch ste prevzali vedenie podniku Slovglass Poltár. V akom stave sa nachádza?
Ešte pred mojím príchodom v roku 2009 manažérsky tím nastavil po dôkladnej analýze stavu spoločnosti základné pravidlá na stabilizáciu spoločnosti. Práve v čase môjho príchodu do vedenia spoločnosti sa vyhodnocovali prijaté opatrenia a môžem len konštatovať, že tím pred mojím príchodom urobil kus tvrdej práce, na ktorý by som rád nadviazal koncepčnými riešeniami v rozličných oblastiach. 

S akým programom, ktorý má podnik priviesť opäť k prosperite, ste predstúpili pred vlastníka EMEL® Bratislava, s. r. o., tohto sklárskeho podniku?
Nebolo treba prichádzať s prevratnými novinkami. Práve naopak, dá sa povedať, že sme sa v EMEL-i od začiatku len zhodli na tom, že každá spoločnosť typu Slovglass musí mať zvládnuté riadenie procesov, jednoznačne určený „core business“ a tomu prispôsobiť sortiment či ďalšie smerovanie spoločnosti. Samozrejme, ak sa zameriam na jednotlivca, je nevyhnutné snažiť sa o prácu na každom poste vo firme čo najefektívnejšie, bez zbytočných prestojov a strát. Osobne kladiem dôraz na využívanie know how, ktoré spoločnosť Slovglass nadobudla počas svojej bohatej histórie. Nie vždy môžeme konkurovať technologickým vybavením, ale zamestnanci tento malý hendikep s prehľadom eliminujú svojím nasadením, znalosťami, skúsenosťami a šikovnosťou. Som na nich právom hrdý a trúfam si povedať, že máme v tíme Slovglassu skutočných odborníkov. Preto by som rád týmto ľuďom umožnil naplno využívať ich potenciál. Netreba zabúdať na automatizáciu procesov a snahu o väčšie, ale hlavne efektívne využívanie informačných technológií. Ako som už povedal, s tým som nemusel ani predstúpiť, keďže spoločnosť EMEL® Bratislava, s. r. o., má vyvinutý vlastný kvalitný informačný systém SRS, ktorý v Slovglasse úspešne implementovala, podobne ako aj u iných významných zákazníkov v Českej a Slovenskej republike. 

Viac sa dočítate v čísle júl - august Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

Ďalšie informácie: 

Patrí do vydania: 
Júl-August 2010