Láska - som všetko a nič

Nie je ľahké hovoriť o skutočnej láske, nielen takej sezónnej, prelietavej, neurčitej, ale o pravdivej láske, ktorú cítime niekde hlboko v srdci a keď na ňu pomyslíme, šťastie sa rozlieva celým naším telom. O pravdivej láske sa ťažko hovorí, nedá sa vyjadriť alebo opísať slovami... Láska sa cíti, dýcha a žije.

Naberá podoby našich predstáv

Každá z nás má inú predstavu o tom, aká by láska mala byť alebo aká v skutočnosti je. Každá z nás čítala iné zaľúbené rozprávky, počula a videla iné romantické príbehy. Niektorá mala šťastie a vyrastala v prostredí naplnenom rodičovskou láskou, ale mnohé sme nemali to šťastie a videli sme viac hádok, nedorozumení a výčitiek ako harmonického spolužitia. Mali sme vôbec možnosť samy si vytvoriť predstavu, čo pre nás láska znamená?

Zdá sa, že nemáme rovnakú predstavu

o láske. Nebude pre nás trochu zavádzajúce riadiť sa potom podľa toho, čo sa deje okolo nás? Na základe toho, čo sme videli a odpozorovali, si veľakrát vytvoríme nejakú ilúziu o láske a tú potom hľadáme. A keď ju nájdeme, buď sme šťastné, lebo to vyšlo, alebo sklamané, lebo išlo o mylnú predstavu. Ako to teda je? Odpoveď je v každej z nás. Každá z nás túži po láske a musí ju sama nájsť a zistiť, ktorá jej podoba ju najviac teší a napĺňa. A to nielen v romantickom, ale aj v akomkoľvek inom vzťahu. Existuje niekoľko výrokov, ktoré nám aspoň trošku priblížia kvalitu lásky prežitú niekým iným, a týchto slovách nájdeme pravdu aj my. Jedným z takých autorov bol aj Paulo Coelho. Brilantný autor, ktorý sa dotkol svojimi príbehmi sŕdc a duší miliónov ľudí na celom svete a aj viacerých z nás. Nedávno som dostala ako darček zbierku jeho najkrajších výrokov o láske zo všetkých jeho diel, kniha sa volá Láska. A niektoré z nich sú pre mňa a môj pohľad na lásku neuveriteľne pravdivé a prostredníctvom nich sa aspoň pokúsim priblížiť vám skutočnú lásku v podobe, v akej ju vidím a cítim ja.

Viac sa dočítate v májovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.