LifeStyle - preč so sivou pleťou

Na povrchu pokožky sa nachádza jej zrohovatená vrstva zložená z odumretých buniek. Tie dodávajú pleti matný povädnutý vzhľad a robia ju staršou. Preto boli postupne vyvinuté rôzne technológie na odstránenie tejto zrohovatenej vrstvy na fyzikálnej aj na chemickej báze. V súčasnosti možno zrohovatenú vrstvu odstraňovať napr. agresívnym chemickým peelingom alebo mechanickou mikrodermabráziou. Najnovšia a súčasne najpresnejšia, najšetrnejšia a najefektívnejšia metóda na odstraňovanie zrohovatenej vrstvy pokožky je laserový peeling.

SMOOTHPEEL LASER

Čo je to smoothpeel laser?

Na laserový peeling používame prístroj jedného z popredných svetových výrobcov technológie pre korektívnu a estetickú dermatológiu – firmy CANDELA z USA. Názov prístroja je príznačný: SMOOTHPEEL, teda prístroj pre jemné (vyhladzovacie) odlupovanie. Vďaka výkonovým parametrom prístroja je ošetrenie veľmi efektívne a časovo nenáročné. Prístroj CANDELA SMOOTHPEEL je v rámci Slovenska len na našom pracovisku.

Ako prebieha zákrok?

Ide o laserový veľmi jemný a presný peeling, ktorý podľa nastavenia parametrov môže byť povrchový, stredný alebo hlboký. Pri hlbokom peelingu sa na ošetrovanú oblasť môže aplikovať krém proti bolesti na 30 minút. Ošetrenie tváre trvá cca 15 minút, tváre a krku 20 – 25 minút, tvár+krk+dekolt 40 – 50 minút.

Aké sú výhody laserového peelingu a na čo sa používa?

Peeling pomocou Er:YAG lasera umožňuje precízne odstránenie povrchových vrstiev pokožky s veľmi povrchovým tepelným poškodením. Na rozdiel od mikrodermabrázie a chemického peelingu, ktoré olupujú iba najvrchnejšie vrstvy pokožky do hĺbky 1 – 3 mikrometra. Smoothpeel laser ide do hĺbky 50 mikrometrov a zároveň stimuluje aj novotvorbu kolagénu na rozdiel od mikrodermabrázie a chemického peelingu. Preto je toto ošetrenie vhodné na odstraňovanie hnedých škvŕn, jemných vrások a omladenie kože. Ošetrenie týmto typom lasera je veľmi jemné, a preto sa odporúča aj ošetrenie jemnej pokožky krku a dekoltu.

Výsledný efekt

Po laserovom peelingu prístrojom CANDELA SMOOTHPEEL nadobúda pleť svieži mladistvý vzhľad, pretože je hladšia, stráca pôvodnú matnosť a takisto sa z nej strácajú drobné povrchové vrásky a jazvičky. Tento efekt dosahuje maximum do týždňa od ošetrenia, keď sa odlučovanie zrohovatených buniek pokožky zasiahnutých laserom ukončí.

Ako často sa zákrok opakuje?

Odporúča sa 3 – 5 ošetrení v 2- až 4-týždňových intervaloch. Ošetrenie smoothpeel laserom je vhodné kombinovať s ošetrením so smoothbeam laserom.: www.LSTYLE.SK

Cena ošetrenia laserom Smoothpeel

LASER SMOOTHBEAM

Ošetrením laserom CANDELA SMOOTHBEAM nadobúda pokožka hladkosť a vypnutie. Na tomto efekte sa podieľa aj tepelný účinok na kožný kolagén: starý kolagén po ošetrení likvidujú bunky odpratávacej imunitnej reakcie, čím sa súčasne indukuje tvorba nového kolagénu. Špecifickou aplikáciou lasera CANDELA SMOOTHBEAM je jeho použitie na odstraňovanie jemných, najmä periorbitálnych vrások (vejárikovité vrásky okolo vonkajších očných kútikov).

Ako prebieha ošetrenie

Približne 30 minút pred ošetrením sa na pokožku nanesie anestetický krém. Po dostatočnom znecitlivení sa na postihnuté miesta aplikujú pulzy laserového žiarenia. Precitlivení pacienti môžu ošetrenie pociťovať mierne bolestivo. Pokožka je po ošetrení začervenaná. Začervenanie môže pretrvávať 1 – 2 dni. V ojedinelých prípadoch môžu vzniknúť drobné chrasty. Ošetrenie sa opakuje 3- až 4-krát v priebehu 2 – 5 týždňov. Smoothbeam laser je vhodný aj na liečbu akné a odporúča sa opakovať v závislosti od stupňa rozvoja a rozsahu ochorenia, ako aj s prihliadnutím na dosiahnutý liečebný efekt. Pokožka sa postupne vypína a nadobúda hladkosť. Kombinácia ošetrenia lasermi smoothbeam a smoothpeel je voľbou ošetrenia u tých, ktorí sa obávajú radikálneho ošetrenia CO2 frakčným laserom. Po tomto type ošetrenia netreba PN (práceneschopnosť). Po zákroku sa nielen zlepší kvalita pleti, ktorá je hladšia, vypnutejšia a prežiarenejšia, ale zmenšujú sa aj vrásky okolo očí a úst. U pacientov s akné je to možnosť liečby tohto ochorenia.

Cena ošetrenia laserom Smoothbeam

PONUKA NAŠICH OŠETRENÍ

Protivráskový program – botulotoxín, výplne kyselinou hyalurónovou – vstrebateľný mate­riál (Restylane, Juvéderm, Cristal, Teosyal), ako aj nevstrebateľný polyakrylamid (Aquamid).

Zväčšovanie a formovanie pier kyselinou hyalurónovou, ako aj polyakrylamidom.

Metódy na omladenie pleti: 3D rejuvenizácia, mikrodermabrázia – piesková aj diamantová, celkový resurfacing laserom – frakčný CO2 laser alebo erbiový laser.

Depilácia laserom a intenzívnym pulzným svetlom.

Odstraňovanie tetovania, výrastkov na koži, bradavíc a fibrómov laserom.

Odstraňovanie pigmentových škvŕn laserom a intenzívnym pulzným svetlom.

Odstraňovanie cievok – väčších sklerotizáciou, drobných najmodernejšími cievnymi lasermi.

Odstraňovanie nadmerného potenia botulotoxínom.

Komplexná liečba akné – fotodynamickou terapiou, laserom SMOOTHBEAM alebo „modrým“ svetlom prístrojom CLEAR LIGHT, fotodynamická liečba pomocou fotosenzitívnej látky a následne modrého a červeného svetla.

Hĺbkové čistenie pleti, masáž dekoltu, tváre, lymfodrenáž tváre, nôh.

Programy na formovanie tela a odstraňovanie celulitídy.

Vákuová podtlaková masáž – endermology – použitím francúzskeho prístroja CELLU M6. Účinnosť je 80 %, odporúča sa najmenej 10 – 20 ošetrení 2- až 3-krát za týždeň.

Prúdy strednej frekvencie (elektrolipolýza), pri ktorej dochádza k stimulácii metabolizmu a rozpúšťaniu tuku v oblasti, na ktorej je priložená elektróda. Ošetrenie je bezbolestné, veľmi príjemné a účinné.

Injekčná lipolýza je celosvetovo používaná metóda na lokálne rozpúšťanie tuku v problémových oblastiach tela (stehná, brucho, chrbát, boky, podhrdlina, líca, celulitída), v ktorých nahromadený tuk zostáva aj po schudnutí. Úbytok tukového tkaniva je po prvej aplikácii 15 %, po dvoch aplikáciách 72 %. Na zákrok nereaguje asi 1 % ošetrených.

NOVINKY

Rádiotermolifting – ošetrenie pomocou podtlakovej rádiofrekvencie ALUMA (jediný takýto prístroj na Slovensku), výsledky už po prvom ošetrení, spevňuje kožu na tvári, krku, dekolte, prsiach, bruchu, odporúča sa 5 ošetrení v týždňovom intervale

Laser CANDELA SMOOTHBEAM – jediný na Slovensku na ošetrenie jemných vrások okolo očí, úst, na liečbu akné

Aplikácia výplne REMAKE, ktorá vydrží 3 roky, vhodná na výplň nosovo-ústnych záhybov a pier

Celkový frakčný resurfacing CO2 laserom (benelift total) – najmodernejší spôsob omladenia pleti, výborný efekt, stačí jedno ošetrenie na zlepšenie stavu pleti, zahojenie za 4 – 7 dní.

KDE NÁS NÁJDETE?

Naše novootvorené zdravotnícke zariadenie sa nachádza na Drotárskej ulici č. 19/B (oproti Vysokej škole výtvarných umení). Telefonické objednávky: (02) 6241 3461, 0911 619 734, 0905 619 734, e-mail: lstyle@lstyle.sk, web: www.LSTYLE.SK Menšie staršie zariadenie DOHNÁNYHO 12, Bratislava, telefón: 0905 619 734, (02) 55642884-5, e-mail: lstyle@lstyle.sk, web: www.LSTYLE.SK