FitDance - radosť z tancovania

Cvičenie Fit Dance je symbolom radosti z pohybu. Prispôsobené je tak, aby ho zvládol každý – ženy aj muži. FitDance zlepšuje kondíciu, svaly sú v neustálom rytmickom pohybe a jeho rôznorodosť zaručí zoštíhlenie problematických častí tela, spevnenie a pružnosť a dá účastníkom aj tanečné základy.

Počas cvičenia FitDance sa oboznámite so základnými tanečnými prvkami štýlu hip hop, latino, jazz a moderného voľného tanečného štýlu. Tréning sa skladá z klasickej tanečnej rozcvičky, aerobikových krokov, z precvičenia jednotlivých izolácií tela, ktoré sú pri tanci dôležité. Pokračuje posilňovacími a výdržovými cvičeniami zameranými na rôzne časti tela. Tréning sa zakončuje strečingom. Na každej hodine sa učí choreografia, ktorá sa vždy orientuje na iný štýl a nenadväzuje na choreografiu z predchádzajúcej hodiny.

Zakladateľkou cvičenia FitDance je Vierka Ayisi, speváčka, tanečníčka, choreografka a učiteľka tanca.

„Často cestujem do Ameriky, kde navštevujem hodiny tanca. Veľmi som si obľúbila tréningy podobné hodinám FitDance,“ rozpráva Vierka. ,,Inšpirovali ma natoľko, že som vytvorila túto fitnes novinku aj na Slovensku. Na newyorských tanečných hodinách ľudia prekypujú energiou a nadšením. Nezáleží na veku, na hodinách tanca sa každý ocitne vo víre hudby a úžasnej atmosféry. Ženy a muži, ktorí prichádzajú na moje tréningy, sú zo začiatku hanbliví, väčšinou nie sú dosť sebaistí v pohyboch. Na konci tréningu však odchádzajú s úsmevom na tvári, vytancovaní. Vidno, že tancovanie im dodalo sebavedomie“.

Viac sa dočítate v marcovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.