Hotel Tatra - Centrum biznisu a kultúry

Štvorhviezdičkový hotel Tatra je stálicou medzi bratislavskými hotelmi. Prvýkrát sa jeho brány otvorili pred neuveriteľnými 80 rokmi a odvtedy je obľúbeným centrom biznisu, kultúry a oddychu v hlavnom meste. Pri tejto príležitosti sa porozprával s marketingovou riaditeľkou hotela Tatra Mgr. Petrou Hašovou redaktor MUDr. Martin Petráš.

Ste vo vedúcej funkcii v hoteli, ktorý sa tento rok dožíva úctyhodného výročia. Tušili ste, že budete pracovať v takomto významnom zariadení, túžili ste pracovať v hotelierstve?

Priznám sa, keď som ako malé dievča prechádzala okolo „môjho“ hotela, ani vo sne mi nenapadlo, že tu raz budem pracovať. Keď som však po skončení prvého stupňa vysokoškolského štúdia dostala ponuku pracovať ako riaditeľka marketingu v hoteli Tatra, nezaváhala som ani minútu. Dnes som hrdá, že pracujem v takom obľúbenom zariadení s dlhoročnou tradíciou. Tatra tento rok oslavuje 80. výročie založenia a nepochybujem, že sa táto „stará dáma“ bez problémov dožije stovky.

Čo podľa vás stojí za úspechom hotela?

Hotel Tatra nie je iba miesto na prenocovanie. Snúbi sa tu biznis s kultúrou, tradícia s moderným, veľkolepé rozmery s osobným prístupom. Hotel sa dostal do povedomia verejnosti nielen ako ubytovacie zariadenie, ale aj ako kultúrne centrum. Odohrávali sa tu boxerské zápasy Tatra Ring, od roku 1958 bola domovom povestného kabaretu Tatra Revue, donedávna tu sídlilo obľúbené kino Tatra, dodnes je hotel Tatra domovom legendárneho Štúdia L+S. Opakovane sa k nám vracajú stáli hostia z umeleckej oblasti a legendy ako Miro Žbirka, David Koller, Jan Kraus, Bolek Polívka, Anna Geislerová, Helena i Lucia Vondráčkové a mnohí iní.

Hotel Tatra prešiel v poslednom čase výraznými zmenami...

Vývoj ide neuveriteľne dopredu a vedenie hotela sa rozhodlo zmodernizovať a rozšíriť priestory hotela, čo prirodzene viedlo ku skvalitneniu a zefektívneniu služieb. Presne pred rokom, vo februári 2009, sme za prítomnosti 400 pozvaných hostí slávnostne otvárali dva nové bloky a v lete sme zrekonštruovali pôvodnú budovu hotela. Dnes hotel v 203 izbách, piatich variabilných kongresových miestnostiach a priestrannej reštaurácii bez problémov pojme viac ako 400 hostí.

Sú vaše služby orientované skôr na ,,biznisklientelu“? Čo ponúkajú vaše kongresové kapacity?

Náš hotel je pripravený prispôsobiť sa aj tým najnáročnejším požiadavkám biznisklientely. Kongresové centrum Lux je variabilné – možno tu organizovať akékoľvek spoločenské či firemné podujatia. Jeho rozsiahle technické vybavenie rešpektuje najaktuálnejšie trendy v prezentačných a konferenčných technológiách a okrem iného obsahuje aj veľké premietacie plátno a tlmočnícke kabínky. Ponúkame aj dva salóniky, ideálne na organizovanie menších školení či tlačových konferencií. Biznis charakter Tatry dotvára aj bezplatné pripojenie na internet v celej budove, hotelový transfer a pohodlné parkovanie v hotelovej garáži.

Aká je vaša ponuka pre klientov – turistov, ktorí v Bratislave trávia svoj voľný čas? Je váš hotel prispôsobený aj tomuto druhu hostí?

Určite áno, v ponuke hotela Tatra sa nachádzajú oddychové aktivity a programy na voľný čas rôznych zameraní. Na najvyššom poschodí hotela sa nachádza Relax centrum, kde odporúčam vyskúšať rozličné druhy masáží, ktorých ponuku stále rozširujeme a zdokonaľujeme. Pre cudzincov je ideálne využitie pobytových balíčkov obsahujúcich prehliadku mesta či návštevu malokarpatskej oblasti, pre našincov je zážitkom spojenie kongresovej turistiky s následnou návštevou divadelného predstavenia v Štúdiu L+S.

Práca na manažérskom poste v hoteli je iste vyčerpávajúca. Ako odolávate stresu, aké sú vaše záľuby?

Môj pracovný čas nie je „od – do“ a priznávam sa, niekedy je to skutočne vyčerpávajúce. Mojím osvedčeným antistresovým prostriedkom je čokoláda... Veľa čokolády. Relaxujem pri dobrej hudbe a knihe, rada tancujem. V poslednom čase mi učarovali kone, ak mám čas, idem si zajazdiť do pezinského areálu Rozálka.