Novoročné predsavzatia vyšumia ako šampanské?

Schudnúť, skoncovať s cigaretami, prípadne nájsť si nové zamestnanie na sklonku minulého roka, predsavzala si znova takmer polovica Slovákov. Odhodlanie vkročiť do nového roka tou správnou nohou patrí k tradícii. Novú etapu chceme odštartovať zdravší, krajší a úspešnejší.

„Keď nebudeš poslúchať, uvidíš, že ti Ježiško pod stromček nič nedonesie,“ počuli sme neraz od rodičov, aj keď sme pravdu o darčekoch už dávno poznali. Aj po rokoch a v čase, keď si darčeky zabezpečujeme (kúpou alebo nadiktovaním partnerovi) sami, v nás zostala omrvinka detskej poslušnosti. Tá sa ozýva aj po Vianociach. Začiatkom nového roka hodnotíme pomer medzi dosiahnutými výsledkami a tým, čo sa nepodarilo, pričom rovnováha medzi týmito dvoma veličinami závisí od schopnosti pohotovo si spomenúť na plusy a prípadné neúspechy zatlačiť do úzadia.

Sľuby sa sľubujú...

Na bilanciu toho, čo uplynulý rok dal, ale aj vzal, myslíme bez ohľadu na to, ako sa sviatky vydarili a aké radosti sme koncom roka prežívali. Každý zápas s túžbou ignorovať prelom rokov je totiž márny. Ani tí najzarytejší sa neubránia zmesi rôznych pocitov. Posledná noc v roku má neobyčajné čaro, ktorému ľahko a priznajme si, že aj ochotne, podľahneme. Chceme veriť, že tá noc je most, po ktorom prejdeme a ktorým urobíme hrubú čiaru najmä za negatívnymi skúsenosťami.Šanca začať odznova a s čistým štítom je obrovským lákadlom. Preto sa chceme čo najrýchlejšie striasť zlozvykov. Ako prvé (a možno aj jediné) prídu na rad tie, ktoré vidno najviac. Komu sa páči nosiť na sebe prebytočné kilogramy? Ak ešte holdujeme cigaretám, nie je čo riešiť. Šup s nimi na kandidátku nerestí zrelých na „odstrel“. Veď novým plánom nesmú stáť v ceste žiadne staré a do očí bijúce hriechy.

viac sa dočítate vo februárovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.