Flakón roka 2010

Vyberte si váš najkrajší flakón mesiaca február a vyhrajte! Sedem čitateľov odmeníme vôňou alebo balíčkom dekoratívnej kozmetiky. Svoje tipy nám posielajte do 20. 2. na adresu redakcie alebo emailom na adresu [m]sutaz@beautywoman.sk [/m]

1. Lalique, Encre Noire. Sklenený kalamár s parfumovanou vodou zahalený tajomstvom. Čierna kocka zo skla s kaligrafickým nápisom zasvätená pôvodnému flakónu Encre Noire. Božský krištáľ. Majstrovskí sklári Lalique prinášajú pre nový parfum Lalique limitovanú edíciu výnimočného flakónu očíslovanú od 1 po 99. Krištáľový hranol z jedného kusa tvorí lesklý čierny flakón so zlatým kaligrafickým označením Encre Noire Pour Elle. V luxusnom flakóne je vložená nádherná, zmyslená, hrejivá vôňa.

2. Flakón Jeanne La Rose vychádza z dizajnu vône Jeanne Lanvin. Jeho základom je geometrická čistota. Mohutný flakón má krásne vytvarovanú vrchnú časť. Stupňovaním odtieňov ružovej vyžaruje pocit jarnej sviežosti. Dve úžasné ozdoby z tylu obklopujú uzáver a dotvárajú jeho módny vzhľad, rovnako ako ružová etiketa s názvom Jeanne Lanvin.

3. Gucci, Flora by Gucci. Pre verziu parfumovanej vody vytvorila Frida Giannini nový vzor vnútornej strany balenia kombinujúci bielu a čiernu farbu, ktorý pôsobí veľkolepo a luxusne. Uzáver flakónu je v zlatom odtieni a spolu so zlatým označením vône dodáva dizajnu punc vzácnosti a prepychu. Inšpiráciou pre dizajn vôní Flora by Gucci je ikonický kvetinový vzor z archívov Gucci, na ktorý natrafila súčasná tvorivá riaditeľka Frida Giannini a ktorý zdobil niekoľko z najvychytenejších produktov Gucci. Odkedy sa objavil v podobe hodvábnej šatky navrhnutej pre princeznú Grace v roku 1966 a na niekoľkých ďalších vyhľadávaných modeloch, stal sa tento vzor symbolom nadčasovej príťažlivosti.

4.5. Flakóny nových vôní BURBERRY SPORT sú vyrobené z lakovaného červeného skla, ktoré je obalené materiálom z gumy veľmi moderného vzhľadu. V ňom je vtlačené logo Burberry Sport. Cez celý flakón presvitá čierna hadička z rozprašovača. Balenie Burberry Sport je úplne iné. Je inovatívne a mladistvé. Dámsku vôňu navrhol Oliver Polge, pánsku vôňu vytvorila Sonia Constant v spolupráci s Nathalie Gracia Cetto a Antonie Maisondieu. Na vývoji oboch vôní sa podieľal kreatívny riaditeľ Burberry, Christopher Bailey.

6. Van Cleef & Arpels dosiahol vo vôni Oriens dokonalosť. Jej flakón zakončený elegantným uzáverom v tvare čarokrásneho jagavého turmalínu okamžite pripomína atmosféru Orientu. Farba flakónu sa rovnako ako farba tohto drahokamu vzpiera tradičnej definícii farebnosti a je skutočne neopísateľná. Vypúšťa závan jemnej ružovej, červenej a zelenej, ktoré okolo seba rozlievajú perleťový závoj. Názov pripomína kvet zlatej ruže. Striebristé tóny, ktoré zostávajú v tieni týchto nespočetných odleskov, dodávajú zlatistému uzáveru jemný šarm.

7. Flakón vône Jasmin White Moss, Estée Lauder , je kombináciou klasiky a elegancie s modernými prvkami. Aerin Lauder, vnučka Estée Lauder, sa rozhodla zaradiť túto vôňu do kolekcie Privite Collection. V luxusnom flakóne sa ukrýva šťavnatá kvetinovo-drevitá vôňa.

Autor
Daniela Drábová