Erika Judínyová - je zdravé mať potrebný nadhľad

Má to, po čom túži mnoho žien. Dokonalú postavu a zapamätateľnú tvár, príležitosť byť na všetkých akciách a večierkoch, kde to šumí najznámejšími slovenskými menami, pracovať pre televíziu a byť zosobnením jednej z jej najúspešnejších relácií. Erika Judínyová patrí k Smotánke, rovnako tak Smotánka patrí k nej. Ale nielen to...

Médiá, vrátane internetu, vás skloňujú v rôznych súvislostiach, hodnotia vás z rôznych uhlov, no nikde sa mi nepodarilo nájsť zmienku o vašom vzdelaní.
Zvláštne... No, som skončila Ekonomickú univerzitu , odbor ekonomika zahraničného obchodu. To ale nemá so Smotánkou, resp. so svetom televízií veľa spoločného... Paradoxne som sa ale prostredníctvom školy dostala k tejto relácii. Mojim spolužiakom bol Karol Zimmer, ktorý v roku 1996 začal pripravovať reláciu Smotánka, vtedy ešte s Erikou Vincourekovou, s ktorou ma aj zoznámil. Jedného dňa mi dala Erika do ruky mikrofón a vyslala ma do sveta.

Čiže vy ste sa tomu, čo ste vyštudovali, nikdy nevenovali?
Nie.

A prečo ste to potom študovali?
Po gymnáziu som zvažovala viac alternatív, ale ako osemnásťročný človek som nemala jednoznačnú predstavu, čo by som chcela robiť. Otec ako lekár navrhoval prirodzene medicínu. Mama to videla tak, že je to predsa len náročný odbor a náročné štúdium, a keďže mne stačí vidieť trochu krvi a idú na mňa mdloby, bolo jasné, že týmto smerom sa asi uberať nebudem. Odbor ekonomika zahraničného obchodu, ktorý som si nakoniec vybrala, bol prestížnym odborom a dostať sa naň chcelo naozaj excelentné študijné výsledky a výborne zvládnuté prijímačky. A to bola pre mňa tá pravá výzva.

Vravíte, že ako mladý, sotva dospelosť dosiahnuvší človek, ste nemali presnú predstavu o tom, čo by ste chceli v živote robiť a nakoniec ste si vybrali zahraničný obchod. Čo vás presvedčilo, alebo motivovalo?
Úprimne priznám, že v tom čase bol môj pohľad na takýto typ štúdia ľahko poznačený konzumnosťou. Vravela som si, že takto budem mať šancu cestovať do zahraničia, budem si môcť domov nosiť oblečenie, kozmetiku a mnoho iných vecí, ktoré sme vtedy u nás nemali.

viac sa dočítate v dvojčísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

Patrí do vydania