Starostlivosť o pokožku v zime

Chladné zimné dni prinášajú nielen ružové líca. Pre mnohých ľudí zima predstavuje aj nepríjemnú suchosť pokožky, rúk a chodidiel. Tvoria sa šupiny, pokožka praská a u niektorých ľudí sa dokonca vytvorí ekzém. Hoci je počasie za oknom mrzké, vy taká nemusíte byť. Ponúkame vám rady, s ktorými vašej pokožke dodáte energiu a naučíte sa, ako sa o ňu počas studených dní a nocí čo najlepšie starať.

1. Vyhľadajte odborníka

Ak navštívite miestnu drogériu, je dosť nepravdepodobné, že nájdete ideálny prípravok práve na váš typ pokožky. Preto je dobré navštíviť kožného lekára, ktorý dôkladne vyšetrí vašu pokožku. Poradí vám, ako sa o pleť starať, a takisto vám odporučí výrobky, ktoré by ste mali používať. Nemusí ísť vždy o drahé produkty. Lacnejšie výrobky sú často takisto účinné ako drahé, pri ktorých zväčša platíme za obal. Dôležité je, ako na nový krém či pleťové tonikum reaguje naša pleť, a nie cena výrobku.

2. Dostatočná vlhkosť

Možno používate zvlhčovač, ktorý má rovnaké účinky na jar i v lete. Ale so zmenou počasia by ste si mali vybrať i vhodný krém. Mal by byť na báze oleja – takého, ktorý neupcháva póry, napríklad avokádového, minerálneho či mandľového. Nie veľmi dobrým riešením je bambucké maslo či olej, ktorý upcháva póry. V zimnom kréme by sa mali nachádzať látky, ako glycerín, sorbit a alfa hydroxykyseliny.

3. Opaľovací krém

Nijaký opaľovací krém nie je určený len na leto. Aj zimné slnko v kombinácií s odrazom od snehu môže mať na vašu pokožku škodlivý účinok. Vyskúšajte širokospektrálny opaľovací krém na tvár a ruky – ak ich budete vystavovať na slnku – 30 minút predtým, ako pôjdete von. Ak na slnečnom svetle plánujete stráviť dlhší čas, nezabudnite ho opätovne nanášať.

viac sa dočítate v novembrovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.