Katarína Štumpfová - Tanec v krvi

V tanečnej súťaži Let´s dance to so svojím tanečným partnerom dotiahla až do finále. Prvé miesto, obrovský úspech u divákov a nebývalý záujem médií o jej osobu z nej spravili človeka, ktorý už nie je verejnosti neznámy. Niektorí o nej hovoria iba v superlatívoch, iní sa snažia poukazovať na všetko možné, len nie na jej kvality. Pritom každému, kto videl aspoň jedno kolo tejto televíznej tanečnej šou, musí byť jasné, že okrem príťažlivosti a šarmu jej matka príroda nadelila aj nadmieru vyvinutý zmysel pre rytmus a pohyb. Katka Štumpfová má skrátka tanec v krvi.

Pravda je, že vaše meno a tanečné majstrovstvo vo vašom podaní si začala verejnosť všímať až s príchodom tanečného televízneho projektu Let´s dance. No vy sa tancu venujete už mnoho rokov. Dokonca ste sa ním aj živili, resp. živíte, je to tak?

Je. Dva roky som pôsobila v susednom Česku, dva roky v Taliansku a Spojených štátoch amerických.

Aké najvýraznejšie úspechy v tancovaní ste dosiahli – úspechy, ktoré pre vás osobne niečo znamenajú?

V rámci súťažnej kariéry som sa stala deväťkrát majsterkou Slovenska. Na majstrovstvách sveta som sa v rámci juniorskej kategórie dostala až do semifinále. Minulý rok som tancovala v austrálskej tanečnej šou Burn the floor, kam sa vraciam na dva mesiace aj teraz. A ako je všeobecne známe, zapojila som sa aj do Let‘s dance 2 a Let‘s dance 3. Nemôžem povedať, ktoré z týchto úspechov sú pre mňa najvýznamnejšie, lebo každý z nich pre mňa veľa znamená. Ale môžem úprimne povedať, že azda najviac si užívam posledný rok, počas ktorého sa orientujem viac na šou ako na súťažný tanec. A túto novú rovinu môjho tancovania si skutočne užívam.

Hovorí sa, že nielen prácou je človek živý. Čo by sme vo vašom prípade mohli parafrázovať asi tak, že tanec nie je zrejme jedinou témou vášho života. Máte teda aj iné úspechy, životné, o ktorých by ste mohli vyhlásiť, že ste na ne hrdá?

Bez preháňania môžem povedať, že môj život je tanec. Preto tanečné úspechy sú aj životnými úspechmi. No hrdá som na to, že som absolútne samostatný jedinec, nie som od nikoho závislá a živím sa tým, čo ma baví. Je to asi najlepší pocit na svete.
.

viac sa dočítate v septembrovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.