Ivana Smatanová - Živí sa hviezdami

Nie je ani astrologička ani veštkyňa, nepracuje ani v observatóriu. A predsa jej do pracovného života zasahujú hviezdy. Stretáva sa s nimi pri rôznych príležitostiach, pozoruje a vníma ich v rozličných situáciách. O práci, názoroch na slovenský šoubiznis, ale aj o rodine a osobných ambíciách hovoríme so známou tvárou úspešnej slovenskej komerčnej televízie Ivanou Smatanovou.

Diváci televízie JOJ ťa pravidelne vídajú na obrazovke v súvislosti s dvoma reláciami – Črepiny plus a Promi noviny. Málokto však o tebe vie, kto vlastne si, odkiaľ si... Odkiaľ teda si?

Som „žochárka“. Pochádzam od Topoľčian z malej dedinky Belince. V Bratislave žijem päť rokov a čím ďalej tým viac si uvedomujem, ako mi chýba domov – ten, kde mám mamu, sestry, a bohužiaľ, už pochovaného otca...

Väčšina tých, ktorí sa – obrazne povedané – presídlia do hlavného mesta, si svoj nový život v náručí slovenského veľkomesta nevedia vynachváliť, a ty vravíš, že ti chýba domov...

Akoby nie, veď ja mám veľmi rada ešte aj ten vzduch, ktorý dýcham, keď tam prídem. Je plný mojich zážitkov z detstva a dospievania. Milujem to tam... Práve preto sa tam snažím chodiť tak často, ako sa len dá... Aj teraz, keď o tom hovoríme, cítim zvláštny pocit na hrudi. Stále sú moja myseľ a srdce nastavené tak, že skutočný domov mám v Belinciach.

A aby toho veľkomesta nebolo málo, ešte máš aj prácu, vďaka ktorej si takmer v každodennom kontakte s „hviezdami“. Aké to je, byť s nimi? Sú medzi nimi také, ktoré skutočne žiaria?

Aké to je, keď som s nimi? Mám zvláštny pocit. Niektoré sa mi totiž ako hviezdy nezdajú a myslím si, že si nezaslúžia toľko pozornosti, koľko jej dostávajú. Na druhej strane – sú ľudia, ktorých obdivujem, pretože čas preveril, že skutočne niečo dokázali. A preto poviem iba zopár mien ľudí, ktorí sú mi sympatickí: Alena Heribanová, Meky Žbirka, Ladislav Chudík, Magda Paveleková a z tých mladších mi „sadla“ Mirka Partlová. Ospravedlňujem sa však, pretože som nepovedala mená všetkých mojich obľúbencov.
.

viac sa dočítate v septembrovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

Patrí do vydania: 
September 2009