Emma Tekelyová - Ako myslíme, také sme

Známa je jej tvár, jej meno, i jej práca. Ľudia ju poznajú z televíznej obrazovky, kde začínala ako hlásateľka, neskôr moderovala divácky obľúbené relácie. Postupom času sa pustila do písania – scenárov a potom kníh. A popritom sa neustále pohybuje vo svete módy, kozmetiky a poradenstva v oblasti imidžu a módneho bontónu. Ľudia ju radi počúvajú, lebo hovorí zrozumiteľne a poučne. Ženy ju rady stretávajú, lebo je príkladom toho, že v každom veku a v každej oblasti života možno nájsť dosť pozitívnych vecí na to, aby sme svoj život mohli označiť za šťastný.

Začínali ste ako modelka a mali ste úspech. Pracovali ste ako hlásateľka i moderátorka a mali ste úspech. Prišli ďalšie profesionálne výzvy a vy ste opäť obstáli s úspechom. Do čoho ste sa pustili, tam ste dosiahli rešpekt a uznanie. Čím to je?

Nemám pocit, že by som sa do niečoho „pušťala“ pre nedostatok inej činnosti. Všetko prichádzalo spontánne. Život prináša mnoho rôznych podnetov, na ktoré stačí zareagovať. Napríklad experimentálne Štúdio módy pre modelky a mladých tvorcov som s priateľkou založila ešte v roku 1985. Z nadšenia. Po revolúcii nás kontaktovali modelingové agentúry z Paríža, absolvovali sme tam niekoľkotýždňovú stáž a potom sme založili prvú modelingovú školu na Slovensku. Alebo... Na televíznu obrazovku ma napríklad obliekala americká firma ITM. Ako promotérovi značky mi dali ponuku aktívne participovať na príprave módnej prehliadky, na ktorú som navrhla niekoľko modelov. Z nápadu vznikla niekoľkoročná spolupráca a pracovné cesty do New Yorku, ktoré mi doslova otvorili oči vo fungovaní módneho biznisu. Príkladom môže byť aj to, ako som začala písať knihy.

Aj to bola náhoda? Náhoda, na konci ktorej bol obrovský úspech a fakt, že ste za ne zožali hádam všetky možné ocenenia?

Nikdy by mi nenapadlo pustiť sa do niečoho takého. Moderovala som vtedy reláciu Stop Time, kde sa okrem iného prezentovali aj knižné novinky. Ochorela produkčná a nemal kto vyzdvihnúť v Ikare knihy, ktoré sme dávali ako ceny. Mala som to po ceste. Na chodbe som stretla generálnu riaditeľku vydavateľstva, pristavila ma a povedala – vy napíšete knihu, niečo o sebe, ako ste sa stali úspešnou. Opatrne som naznačila, že jediné, čo by som mohla skúsiť, napísať knihu pre ženy.
.

viac sa dočítate v čísle júl - august Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

Patrí do vydania: 
Júl - august 2009