Grand Prix s Ingrid Janečkovou - Vítaní sú všetci

Grand Prix Bratislava je medzinárodná jazdecká súťaž v parkúrovom skákaní, ktorej história sa začala písať ešte v roku 1965 a ktorá sa z roka na rok teší väčšej obľube. Nielen u jazdcov, pretekárov, ale aj v širokej verejnosti. Tento rok sa uskutoční v dňoch 6. – 9. augusta 2009 a už po pätnásty raz sa o organizáciu tohto podujatia stará aj sympatická dáma – jeho tajomníčka Ing. Ingrid Janečková.

Po pätnásty raz... To je neuveriteľné číslo. Aj preto, lebo určite, keď jeden ročník skončíte a poviete si, že to dobre dopadlo a môžete byť spokojná, je pred vami nasledujúci ročník a vám nezostáva iné, iba si opäť vysúkať rukávy a všetko pripraviť tak, aby nasledujúci ročník dopadol ešte lepšie ako rok predtým...

Vlastne máte pravdu. Ale neprekáža mi to. Keď vidím, aký má naše podujatie ohlas, mám z toho radosť. Baví ma organizovať celú akciu a podieľať sa na príprave sprievodného programu, ktorý by bol – aspoň to je našou ambíciou – pre návštevníkov aspoň taký zaujímavý ako samotné súťaženie. Preto aj tento rok potešíme prítomných zaujímavými sprievodnými akciami, napríklad aj psím parkúrom, ktorý sa z roka na rok teší vždy väčšej obľube, svoju krásu predvedú nádherné lipicany z Národného žrebčína v Topoľčiankach, s ktorým máme veľmi dobrú dlhoročnú spoluprácu, a nezabudli sme ani na deti, ktoré sa budú môcť vyblázniť na rôznych nafukovacích atrakciách, a to všetko v areáli, ktorý je sám osebe veľmi estetický a úzko spätý s prírodou, že už len samotná návšteva areálu navodzuje atmosféru relaxu. Pre tých, ktorí naše podujatie ešte nenavštívili, chcem doplniť, že areál sa nachádza v Petržalke za Ekonomickou univerzitou.

Vravíte, že podujatie má veľký ohlas. Kto príde tento rok súťažiť?

V auguste k nám príde 15 až 18 rôznych národov, čo znamená, že príde približne 80 až 100 jazdcov. Spolu s celou výpravou očakávame príchod asi 150 ľudí, ktorých – samozrejme – musíme ubytovať a zorganizovať pre nich prepravu z hotela Holiday Inn do športového areálu TJ Slávia a späť.
.

viac sa dočítate v čísle júl - august Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.