Sienna Miller - Vzácny herecký talent

Sienna Miller sa narodila 28. 12. 1981 v New Yorku ako najmladšia dcéra Eda a Jo Millerovcov. Otec Ed je americký bankár a matka Jo pochádza z Južnej Afriky. Väčšinu svojho detstva vyrastala v Londýne a Wiltshire. Chodila na Heathfield School v Berkshire, kde sa začala zaujímať o divadlo. Drámu si dokonca vybrala aj ako maturitný predmet. Po roku cestovania ju začala študovať na inštitúte Lee Strasberg Institute v New Yorku, neskôr Heathfield Scholl v Ascote, Surrey

Divadlo, spievanie i modeling

V roku 2000 Sienna zažiarila v divadle Neighbourhood Playhouse v hre Independence a neskôr Cigarettes & Chocolate. Prielom však pre ňu znamenala úloha v seriáli Bedtime. Po nej dostala hlavnú úlohu po boku Marka Walleyho v sitcome Keen Eddie o newyorskom policajtovi, ktorého pošlú do Londýna, kde býva s krásnou mladou ženou (Sienna Miller). Okrem divadla jej učarili aj spievanie a modeling. Modelingu sa začala venovať aj profesionálne. Po návrate do Anglicka natáčala európske reklamy pre firmu Coca-Cola a pracovala aj pre taliansky Vogue a Pradu. Pár mesiacov potom nafotila Pirelli Calendar 2003.

Krása na plátne

Sienna si v Anglicku začala rozbiehať svoju hereckú kariéru a objavila sa v nezávislej snímke High Speed (2003). Neskôr sme ju mohli vidieť v seriáloch The American Embassy a takisto Bedtime. Jej prvá skutočná práca bola práve v televízií – v seriáli Keen Eddie (2003). Jej skutočný filmový debut prišiel vo filme Mathewa Vaughna Po krk v extáze (Layer Cake), ktorý bol natočený podľa kriminálneho románu J. J. Connelyho o úspešnom dílerovi XXXX (Daniel Craig). Sienna hrá vo filme zvodnú Tammy, ktorá poblázni hlavného hrdinu.

viac sa dočítate v júnovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.