Profesionálny prístup ku kráse - Zdenka Šufliarska

Rozhovor so Zdenkou Šufliarskou, prevádzkovou manažérkou salónov FAnn Beauty na Slovensku a vedúcou kozmetického salónu FAnn Beauty v Banskej Bystrici

Aká je podľa vás informovanosť žien o starostlivosti o pleť?

Informovanosť žien o správnej starostlivosti o pleť sa zvyšuje. Je to zrejme aj na základe neustáleho vývoja a inovácií v oblasti kozmetiky. No podieľa sa na tom aj odbornosť kozmetických poradkýň, či je to už v parfumérii alebo v kozmetickom salóne.

Čo robia ženy nesprávne, keď sa často sťažujú, že ich pleť je citlivá, reaguje na rôzne vonkajšie alebo vnútorné podnety?

Koža ako orgán ľudského tela je prepojená s vnútornými orgánmi a často sa vnútorný problém odzrkadľuje práve na koži. Ak máme podozrenie, že ide o vnútornú príčinu, odporúčame klientom vyhľadať dermatológa a konzultovať zmeny na koži s ním. Citlivosť pleti na kozmetické produkty dokážeme správnou diagnostikou a správnym výberom prípravkov ovplyvniť, no ak ide o pleť s alergickým prejavom, vždy je potrebná spolupráca s dermatológom.

Na čo by ženy nemali zabúdať každý deň pri starostlivosti o pleť tváre, krku, dekoltu a pokožky tela?

Pri pokožke na tvári je najdôležitejšia správna starostlivosť a najmä správne odlíčenie pleti, čiže odstránenie mejkapu. Čistá a tonizovaná pleť dokáže lepšie prijať účinné prípravky na ošetrenie pleti. Líčidlá pleť síce krášlia, niektoré ju dokážu účinne ošetriť, ale večer je potrebné mejkap odstrániť kvalitnými prípravkami na odlíčenie pleti. Na čistú a tonizovanú pleť nanesieme vhodnú nočnú starostlivosť na regeneráciu pleti. Nezabúdajme na čistenie a tonizáciu pokožky krku a dekoltu, pretože aj keď si nenanášame na dekolt mejkap, počas dňa sa na ňom usadia nečistoty, ktoré musíme dôkladne odstrániť. Príťažlivý hladký dekolt sa v lete nosí! Pokožku tela si každá z nás ošetruje najčastejšie hydratačným či spevňujúcim telovým mliekom. K ešte krajšej pokožke tela pomôže raz do týždňa účinný peeling, a ak sa chcete rozmaznávať, tak si doprajte luxusné ošetrenie tela v kozmetickom salóne. Medzi najžiadanejšie ošetrenia tela patrí jednoznačne relaxačné čokoládové ošetrenie. Ak vaša pokožka tela potrebuje spevniť, odporúčam účinné kryo ošetrenie, s ktorým máme vynikajúce výsledky aj v prípade celulitídy.

viac sa dočítate v júnovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.