Znovuzrodenie pokožky

Najčastejšími dôsledkom našich aktivít vo vonkajšom, často agresívnom prostredí, je suchá a popraskaná pokožka rúk a nôh. Drobné zárezy popraskanej kože mnoho ráz začínajú krvácať a vysychajú v podobe drobnej chrasty. Na miestach nad koreňom nechta vznikajú pri suchej pokožke často zádery. Koža sa tu trhá, odlupuje sa. Odhalené miesta sú bolestivé a stávajú sa objektom nákaz. Spoľahlivé riešenie problémov so suchou a popraskanou pokožkou rúk a nôh, ale aj so suchými plochami na lakťoch, ramenách, chrbte a s citlivými suchými perami priniesla austrálska spoločnosť Laderma v podobe výrobkov Flexitol. Vďaka obsahu urey (močoviny) v špeciálnom masťovom základe pomáhajú hydratovať pokožku a zadržiavať obsah vody v bunkách kože. Zanechávajú ju tým pružnú a jemnú. Navyše sa začne proces hojenia a praskliny postupne miznú až do úplného zahojenia.

Balzam na ruky – účinný aj pri ekzéme a psoriáze

Problém so suchými rukami rieši balzam na ruky s vitamínom E na veľmi suchú pokožku. Intenzívny hydratačný balzam so zmäkčujúcimi, upokojujúcimi a ďalšími aktívnymi zložkami s obsahom 10 % chemicky syntetizovanej urey bol vyvinutý špeciálne na starostlivosť o veľmi suchú kožu. Jeho denné používanie hydratuje, zvláčňuje a upokojuje suchú, popraskanú a svrbiacu pokožku, je preto vhodný aj pri suchom ekzéme a pri psoriáze. Je takisto efektívny na zmäkčenie suchých plôch lakťov, ramien, chrbta i nôh. Urýchľuje proces hojenia a podporuje prirodzené hojace procesy. Ruky chráni aj v studenom a vlhkom prostredí, zjemňuje a zvláčňuje pokožku po práci s agresívnymi látkami.

Pre zdravé nechty a nechtovú kožu

Jednoduchý spôsob, ako sa starať o nechty a nechtovú kožu a vyhladiť jej suché a poškodené okraje, poskytuje krém na jemnú pokožku okolo nechtov, na nechty a zádery. Má mimoriadne zmäkčujúce, hydratačné a zvláčňujúce vlastnosti. Pomáha zredukovať bolestivé zádery, udržuje nechtovú kožu jemnú, vláčnu a hladkú a je účinný aj pri popraskanej koži na prstoch rúk. Podporuje zdravý rast nechtov a je vhodným a veľmi efektívnym prostriedkom proti ich štiepeniu.

Starostlivosť o päty a chodidlá

Balzam na nohy kožu zmäkčuje, hydratuje, pomáha predchádzať jej praskaniu, otlakom a pľuzgierom. Tento vysoko účinný prípravok obsahuje 25 % urey (chemicky syntetizovanej) v špeciálne vyvinutom masťovom základe s keratolytickým účinkom. Na pokožke vytvára bariéru – tenký film, ktorý na mieste aplikácie zabraňuje odparovaniu a vyschýnaniu pokožky. Zmäkčujúcim látkam umožňuje preniknúť do hĺbky a tak ju zvláčňovať. Pri pravidelnej aplikácii vďaka tomu pomáha odstraňovať zrohovatenú kožu na pätách i chodidlách a vyhladzuje vzniknuté praskliny. Balzam na nohy sa odporúča používať aj u diabetikov na suchú a popraskanú kožu v rámci prevencie infekcií.

Balzam na pery

Balzam na suché pery má hojivý účinok, vyhladzuje a zvláčňuje suchú a popraskanú pokožku na perách, hydratuje ju a upokojuje. Jeho denné používanie pery zjemňuje a chráni ich aj v studenom a vlhkom prostredí. Pri pravidelnom používaní balzamu sú pery dlhodobo jemné, pružné a zdravé.
.
Všetky spomínané výrobky renomovaného svetového výrobcu prípravkov na suchú a popraskanú pokožku žiadajte v lekárni.