Regenerujme!

V zimnom období je pleť žien i mužov dehydrovaná, smädná. Vďačí zato najmä prekúreným, suchým miestnostiam bytov a kancelárií. Siahať v zime po hydratačných krémoch nie je práve najsprávnejšie. Návšteva kozmetičky zabezpečí iba hydratáciu povrchu pokožky. Čo takto vyživiť a regenerovať pokožku aj zvnútra? Pozrime sa trochu bližšie na jednu z takýchto metód.

Mezoterapia

Mezoterapia je miniinvazívna terapeutická metóda, ktorú využívame na vpravovanie látok do organizmu. V korektívnej dermatológii je prednostne určená na polyrevitalizáciu pleti, kedy sa mikrovpichmi aplikuje do kože vitamínový koktail – vitamínová bomba, ktorá okrem vitamínov obsahuje minerály, stopové prvky, nukleové kyseliny, koenzýmy, redukčné látky, aminokyseliny a takisto základnú hydratačnú substanciu – kyselinu hyaluronovú. V našom centre aplikujeme najmodernejšiu mixtúru francúzskej genézy obsahujúcu 54+1 prípravok, ktorú do kože vpravujeme najmodernejšou mezoterapeutickou pištoľou. Žiadna ruka nie je schopná aplikovať 5 zásahov za sekundu v štandardnej hĺbke a predovšetkým bezbolestne. V korektívnej dermatológii sa využíva viac ako 30 rokov a základnými oblasťami sú korekcia prejavov starnúcej pleti, liečba vypadávania vlasov a bodycontouring, čo je neinvazívne formovanie postavy a korekcia celulitídy s liečbou strií.V prípade mesoliftu, teda mezoterapie tváre sa do kože prednostne aplikujú polyvitamínové prípravky. Základným cieľom je stimulácia mitochondrií, teda bunkových organel, zodpovedných za správny chod bunky. Mitochondrie sú vlastne „továrne“ na energiu a ich činnosť riadi bunku. V tomto prípade možno o tomto ošetrení hovoriť ako o jednom z mála, že zodpovedá za prevenciu predčasného starnutia pleti. Kyselina hyaluronová obsiahnutá v kokteiloch zodpovedá za optimálnu hydratáciu pokožky, jej nedostatkom je koža povädnutá, stráca tonus a elasticitu, čo sa tiež prejavuje predčasnou tvorbou vrások. Mechanická stimulácia, mikrovpichy sú zodpovedné za aktiváciu kaskády procesu hojenia, čo v konečnom dôsledku vedie k produkcii kolagénu, čiže zlepšenia textúry pleti, jej vypnutia. Zákrok je nebolestivý, mikrovpichy sú lokalizované do najvrchnejšej časti kože, možné krvácanie je zanedbateľné. Rýchlosť mezoterapeutickej pištole je vysoká, vpich v mnohých prípadoch ani nezaregistrujete. Klient z ambulancie odchádza tak, že nikto v okolí nezistí, aký typ zákroku podstúpil.Samotnému zákroku predchádza mikrodermabrázia pre lepšiu penetráciu, teda prienik účinnej zložky. Po zákroku sa zase pre rýchlejšiu regeneráciu aplikuje LED lampa, ktorá zároveň stimuluje tvorbu kolagénu. Mezoterapiu vykonávame celkom trikrát v dvojtýždňovom intervale, ďalej ešte dvakrát v intervale mesačnom. Odmenou nám bude pekná a zdravá pleť.

MUDr. Iveta Hasová,
Mediskin, Medicínske kozmetické centrum, Poliklinika Mýtna 5 telefón: 02/5778 6778, 0903 029 754, 0905 327 010, www.mediskin.sk